Køb af e-bøger

 • Ved køb af e-bøger frasiger du dig din returret.
 • Du kan IKKE læse e-bøger fra Djøf Forlag i Adobe Reader.
 • Husk at du skal downloade og installére Adobe Digital Editions på din PC/Mac inden du køber en e-bog.

 

Hvad er en e-bog?

En e-bog er en elektronisk bog, der kan læses på både computer (Windows og Mac) og  tablet, smartphone og på visse e-bogslæsere.

Hvordan bliver min e-bog leveret?

Du modtager e e-mail med et download-link umiddelbart efter din bestilling er afgivet

Hvordan læser jeg min e-bog på PC eller Mac?

For at læse e-bøger på din PC/Mac skal du downloade og installere det gratis program Adobe Digital Editions.

Programmet er gratis og kan benyttes til at læse e-bøger udgivet i PDF med DRM-kopibeskyttelse.

Du kan IKKE læse e-bøger fra Djøf Forlag i Adobe Reader.

Download og installér Adobe Digital Editions på din PC/Mac:

 • Download seneste version af programmet Adobe Digital Editions her.
 • Vælg om du vil downloade programmet til din PC (Windows) eller Macintosh
 • Når du klikker på linket for at downloade, henter du en installationsfil til din PC/Mac. Gem den et sted hvor du nemt kan finde den igen (som regel lægger den i "Downloads" eller på "Skrivebordet")
 • Dobbeltklik på installationsfilen for at påbegynde installationen af Adobe Digital Editions
 • Når installeringen er gennemført vil du på dit "Skrivebord" se et genvejsikon for programmet Adobe Digital Editions. Dobbeltklik på ikonet for at åbne programmet.

   

Husk at autorisér Adobe Digital Edition før du downloader e-bogen

Det er nødvendigt at autorisere med et Adobe ID for at kunne tilføje og læse DRM kopibeskyttede e-bøger.

 • Åbn Adobe Digital Editions
 • Klik "Help" og vælg "Authorize Computer".
 • Hvis du allerede har et Adobe ID skal du blot udfylde brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke har et Adobe ID kan du vælge "Create an Adobe ID" til højre.
 • Når du har udfyldt felterne skal du klikke "Authorize".
 • Nu er Adobe Digital Editions  autoriseret.

Sådan downloader en e-bog til din PC eller Mac

Før du downloader skal Adobe Digital Edition installeres og autoriseres, se ovenfor.

Når du køber en e-bog fra Djøf Forlag modtager du en mail med et link til e-bogen.

Klik på linket "Du downloader din e-bog [Titel på e-bog] her: ....." og vælg "Åbn med Adobe Digital Editions"

Sådan overfører du en e-bog til din iPad med iTunes

1Apple iTunes app har en Fildelings funktion, der kan bruges til at overføre e-bøger fra Adobe Digital Editions til  Bluefire Reader på iPad.

BEMÆRK: Du skal først sørge for, at Bluefire Reader på iPad er autoriseret med det samme Adobe-id, der blev brugt til først at downloade e-bogen.

Først skal du sørge for du har overført den faktiske e-bog-fil til din PC. Denne fil er en PDF og er ikke en .ACSM fil.Bemærk, at Digital Editions gemmer e-bøger i en af disse standard placeringer:

På MAC: dit-hjemme-bibliotek / Dokumenter / Digital Editions

På Windows: dit-hjemme-bibliotek / Dokumenter / Mine digitale udgivelser

Når du har fundet den PDF-fil, du vil overføre, kan du bruge iTunes til at overføre e-bogen til Bluefire Reader.

Gør følgende:

 • Tilslut din iPad, med Bluefire Reader installeret, til en computer, der har iTunes
 • Læg mærke til at iPad´en vises under Enheder i venstre side iTunes skærmen.
 • Klik på enhedens navn.
 • Med din enhed valgt i panelet til venstre, klik på fanen Apps itoppen af iTunes-vinduet.
 • Under panelet Sync Apps vil du se Fildelings panelet.
 • Klik på Bluefire Reader under Apps i Fildeling panelet.
 • Du vil derefter se de e-bøger du har i din Bluefire Reader Library opført på listen Dokumenter til højre i iTunes-vinduet.
 • Nederst på listen Dokumenter klikker du på knappen Tilføj ... og går til din e-bog i Digital Editions dokumentmappe
 • Vælg derefter den fil du vil overføre
 • iTunes vil derefter overføre filen til din enhed, og automatisk tilføje nye elementer til din Bluefire Reader bibliotek.
 • Du kan derefter åbne og læse din e-bog i Bluefire Reader. •

Overførsel til eksterne enheder

En række e-readere understøtter overførelse af DRM-beskyttede e-bøger. Det er vigtigt at få afklaret om e-readeren understøtter Adobe DRM-beskyttede e-bøger, hvis man ønsker at anvende dem til disse. Der dukker hele tiden nye e-readere op på markedet, og ikke alle kan benyttes til DRM-beskyttede e-bøger. F.eks. kan Amazon Kindle ikke benyttes til DRM-beskyttede e-bøger (udover Amazons egne).

Vi har positivt kendskab til, at Sony Readers, Bebook, Irex, Cybook og flere andre e-readere understøtter Adobe DRM.

Hver enkelt producent af e-readeren leverer et synkroniseringsprogram til PC, og overførelse af DRM-beskyttede e-bøger mellem PC og e-reader kan kun foretages via dette synkroniseringsprogram. Det er således vigtigt, at den DRM-beskyttede e-bog først downloades til PC´en via Adobe Digital Edition, og derefter overføres til e-readeren via synkroniseringsprogrammet.

Spørgsmål og svar om e-bøger

Efter download af e-bogen kan jeg ikke åbne den?

Det er vigtigt, at du installerer Adobe Digital Editions FORINDEN, du benytter download-linket. Hvis du ved en fejl alligevel har hentet filen, før du installerer Adobe Digital Editions, kan du forsøge at åbne den efter installation. Hvis ikke det virker, er du nødt til at kontakte forlagets kundeservice for at få tilsendt et nyt download-link.Hvis filen ikke er associeret med Adobe Digital Editions, kan du gøre dette manuelt som beskrevet i afsnittet ”Associering af DRM-beskyttede bøger med Adobe Digital Editions”. Hvis du fortsat ikke kan få e-bogen til at fungere kan du kontakte kundeservice.

Kan jeg benytte linket til download flere gange?

Når du har klikket på linket, kan du ikke bruge det igen. For DRM-beskyttede bøger er det vigtigt, at du installerer Adobe Digital Editions, FØR du benytter linket til download.

Jeg kan ikke finde min e-bog efter at have haft den åbnet i Adobe Digital Editions?

Hvis du har benyttet Adobe Digital Editions til at læse din e-bog første gang, skal du altid finde den i dette program igen. Du skal blot åbne programmet og klikke på ikonet ”Library”, øverst i venstre hjørne. Adobe Digital Editions kan også huske, hvilken e-bog du sidst havde åben – og hvor du var kommet til. Selve e-bogens fil ligger i mappen ”Dokumenter”, i undermappen ”My Digital Editions”.Da der findes utallige programmer til læsning af ikke DRM-beskyttede e-bøger, kan vi desværre ikke give support til andre programmer end Adobe Digital Editions.

Rettigheder og begrænsninger for e-bøger

Er der særlige rettigheder og begrænsninger for en e-bog?

Ubeskyttede og vandmærkede e-bøger har ingen begrænsninger mht. udprintning og kopiering til andre programmer af markerede sider.En DRM-beskyttet e-bog er en særlig slags PDF- eller ePub-fil, der er kopibeskyttet med begrænsede rettigheder til at udskrive, kopiere og copy/paste fra bogen.

Kan jeg udskrive min e-bog?

Du kan udskrive e-bogen én gang. (Helt nøjagtigt kan du udskrive en bog 1½ gang. De overskydende sider er i tilfælde af printerproblemer og lign.)

Kan jeg kopiere min e-bog?

En DRM-beskyttet e-bog kan ikke kopieres, men du kan godt flytte rundt på e-bogen hvis du benytter Adobe ID til autorisering. Du kan flytte e-bogen mellem 5 computere og 1 ekstern enhed, og kun til privat brug.

Kan jeg copy/paste fra min e-bog?

DRM-beskyttede bøger tillader kun copy/paste 10 gange, op til 10 sider, til andre programmer som eksempelvis Word. Du skal dermed være opmærksom på, at der er stærkt begrænsede kopieringsrettigheder/muligheder.

Hvordan ser jeg mine rettigheder for en DRM-beskyttet bog?

Du kan altid se dine rettigheder ved at åbne e-bogen i Adobe Digital Editions, klikke på menuen ”Reading” og vælge ”Item info…”. Du kan også trykke på Ctrl + I, som er tastaturgenvejen.

Kan jeg lave en Backup af min e-bog?

Du kan kun åbne e-bøgerne på en anden computer, hvis du benytter Adobe ID til autorisering som beskrevet i afsnittet ”Installation af Adobe Digital Edition”.

Udskrivning af e-bøger i Adobe Digital Editions

En DRM-beskyttet bog kan kun udskrives én gang! (Du har ret til en udskrivning men for at kompensere for printerproblemer og lign. kan en bog reelt udskrives 1½ gang.) Før du printer, bør du derfor sikre dig, at printeren fungerer korrekt.

Kan jeg udskrive en e-bog i bredformat eller som to-sidet?

Du skal selv aktivt vælge at sætte dine printerindstillinger til bredformat, eller ”Landscape”, hvis du vil være sikker på en korrekt udskrift. Hvis du vælger to-sidet udskrift skal du være opmærksom på at vælge ”blokformat” og ikke ”bogformat” (eller tilsvarende indstillinger), da hver anden side ellers kan vende på hovedet.

Kan jeg annullere en udskrivning, hvis der opstår printerproblemer?

Annullerer du din udskrift eller oplever du problemer med printeren, så kan Adobe Digital Editions nogle gange registrere, at du har brugt din printrettighed, selvom du ikke har fået de ønskede sider. Du kan altid åbne e-bogen og trykke på Ctrl + I for at se, hvor mange sider du kan skrive ud. Er rettigheden opbrugt, uden at du har fået alle siderne, så kontakt support.

Kan jeg udskrive på en netværks- eller firmaprinter?

Hvis du har mulighed for at vælge det, så anbefaler vi altid at vælge udskrift fra en printer med en PostScript-driver. Er du i tvivl om hvad det betyder, kan du spørge din IT-administrator.

Andre problemer

Udskrift af “tunge” e-bøger (f.eks. med mange illustrationer) kan være relativt langsom.

Hvis der er taler om en DRM-beskyttet e-bog, er det vigtigt at få associeret filtypen .acsm med Adobe Digital Edition. Dette sker normalt i forbindelse med installationen. Se afsnittet ”Associering af DRM-beskyttede bøger med Adobe Digital Editions”.

Hvis du bruger Kaspersky Firewall oplever du muligvis problemer med download. Kaspersky opfatter Adobe Digital Editions som “malware” og blokerer for adgangen. Du skal manuelt tilføje Adobe Digital Editions til de betroede (”trusted”) programmer. Du skal sætte reglen for Adobe Digital Editions til at være "Do not scan network traffic."

Du kan muligvis risikere en "Session ID error”, når du henter en e-bog. Der er tale om et midlertidigt serverproblem, så løsningen er at prøve ved at klikke på linket igen.


Hvis du fortsat ikke kan få din e-bog til at fungere, og du har søgt hjælp i denne vejledning, bedes du kontakte support.