Steen Hildebrandt


Globale mål

af Lars Josephsen (red.), Steen Hildebrandt (red.)

Det, der sker i verden i disse år vedrørende verdensmålene, er noget af det mest opløftende, man kan tænke sig. At tale om en samlet vision for verdens bæredygtige udvikling er et markant og meget lovende fremskridt. Det er ikke set før. At millioner af mennesker verden over taler om og engagerer sig i globale mål er én af de største FN-bedrifter overhovedet. Men det er det, der sker i verden lige nu.

Denne bog tager afsæt i verdensmålene. Den indeholder en række artikler, der handler om emnerne: Værdighed, mennesker, velstand, planeten, retfærdighed, partnerskab og globalt forvalterskab. Bogens forfattere omfatter forskere, eksperter, embedspersoner og kunstnere.

Forfattere: 

Heine Andersen

Louise Riis Andersen

Thomas P. Boje

Suzanne Brøgger

Marianne Christiansen

Mads Ejsing

Lars Engberg-Pedersen

Birgitte Feiring

Steen Folke

Eva Grambye

Steen Hildebrandt

Ove D. Jacobsen

Lars Josephsen

Jørgen Ørstrøm Møller

Katherine Richardson

Vivi Storsletten

Michael Stubberup

Lars Tønder

Se alle titler inden for Almene samfundsforhold

Læs mere
Udgave 2, 2019 | 270 sider | ISBN 9788757446975

Pris

E-bog Papirbog
220,00 kr 295,00 kr
Medlemspris Medlemspris
176,00 kr 236,00 kr

Bæredygtig global udvikling

FN's 17 verdensmål i et dansk perspektiv
af Steen Hildebrandt (red.)

NB: Bogens pris er muliggjort af omfattende økonomisk støtte til bogens udgivelse fra en række fonde og virksomheder.

Denne bog handler om FN’s 17 mål for en bæredygtig global udvikling. Bogen ser verdensmålene fra et dansk perspektiv.         

Verdensmålene er både en gave og en nødvendighed. De handler om en bæredygtig udvikling på kloden i de næste årtier. Det betyder en øget indsats for klimaet, udryddelse af fattigdom, mere lighed mellem mennesker, uddannelse til alle, ligestilling for kvinder og piger, sundhed for alle – og meget mere.

Denne bogs forfattere stiller spørgsmålene: Hvad betyder målene for Danmark? Hvilke indsatser skal vi gennemføre i Danmark? Hvilke forpligtelser og muligheder har Danmark i forhold til andre lande i verden, herunder: Hvad kan Danmark lære af andre lande i Verden?

Bogen er den første i Danmark, som diskuterer verdensmålene og hvorfor de er vigtige både i Danmark og i verden. Bogen er skrevet af Danmarks førende eksperter på de forskellige områder, som verdensmålene handler om, og redigeret af professor Steen Hildebrandt. Formanden for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft, har skrevet bogens forord.

Bogen er et uundværligt opslagsværk for mennesker, organisationer og virksomheder, der i de kommende år vil interessere sig for og arbejde med verdensmålene.

Om forfatteren

Steen Hildebrandt, Ph.D., er professor emeritus i organisation og ledelse, Aarhus Universitet, adjungeret professor ved CBS, Handelshøjskolen i København og Aalborg Universitet. Steen er medlem af en række tænketanke og bestyrelser for erhvervsvirksomheder, uddannelsesinstitutioner.

Læs mere
Udgave 1, 2016 | 496 sider | ISBN 9788757436440

Pris

E-bog Papirbog
225,00 kr 295,00 kr
Medlemspris Medlemspris
180,00 kr 236,00 kr