- Bøger
- Tidsskrifter / online indhold
- Arbejdsretsportalen
- Arbejdsretsportalen+
- Danish Journal of Management and Business
- Dansk Sociologi
- EU-ret & Menneskeret
- FIRE Journal
- Juristen
- Kendelser om fast ejendom
- Nationaløkonomisk Tidsskrift
- Nordisk Administrativt Tidsskrift
- Nordisk Tidsskrift for Selskabsret
- Samfundsøkonomen
- Tidsskrift for Miljø
- Økonomi og Politik
- Økonomistyring og informatik (lukket i 2017)
- Forfattere
- Undervisere
- Jurabibliotek.dk
- Om Djøf Forlag
Ole Hasselbalch
Udgivelser
ArbejdsretArbejdsretten omfatter reglerne om virksomheders, medarbejderes og organisationers forhold til hinanden på arbejdsmarkedet. Faget har betydning for mange menneskers hverdag og er dagligt forbrugsgods ude på arbejdspladserne. Endvidere er der ofte store beløb på spil, idet selv en lille sag om en enkelt lønmodtagers rettigheder kan få betydning for mange andre. Samtidig er faget med sin komplicerede blanding af offentlig ret og privatret, med en stor mængde ofte meget detaljerede og specielle lov- og overenskomstregler og med en retspraksis, der tæller mere end tretten tusinde principielle afgørelser, et af de juridiske områder, der stiller de største krav til såvel praktikere som teoretikere. Arbejdsret er skrevet som oversigtsværk og lærebog med henblik på at sikre læseren et overblik over denne juridiske disciplin. Udgangspunktet for fremstillingen er reglernes anvendelse i praksis, det vil sige hvilke arbejdsretlige problemer man møder i det virkelige liv, og hvordan man møder dem. Det væsentlige i begge forbindelser er, at man har et systematisk udtømmende overblik over retsområdet, så man med afsæt heri kan identificere naturen af de centrale retsproblemer, og derfor har forudsætning for også at fastlægge løsningen på sådanne spørgsmål, som ikke er direkte besvaret i lovgivning, aftaler og kollektive overenskomster. Derfor er bogen indrettet således, at den overordnet set dækker alle væsentlige arbejdsretlige problemstillinger, ligesom dens systematiske opbygning belyser reglernes natur og indre sammenhænge. Opmærksomheden koncentreres endvidere om fænomenerne og de bærende principper frem for om konkrete detaljer. Retspraksis er derfor kun refereret sporadisk nemlig til lettelse af forståelsen på vanskelige punkter. Se alle titler inden for arbejdsret
Udgave 12, 2021 | 589 sider | ISBN 9788757445893
|
Lærebog i ansættelsesret og personalejuraLærebog i Ansættelsesret og Personalejura rummer indgangen til ansættelsesretten samt i hovedtræk de dele af den kollektive arbejdsret, arbejdsmiljøretten og arbejdsprocesretten, der er nødvendigt at have indblik i for at kunne håndtere daglige, arbejdsretlige problemer på arbejdspladsniveau. Om forfatterne Natalie Videbæk Munkholm er ph.d. og lektor i arbejdsret ved Aarhus Universitet. Hun har såvel danske som internationale udgivelser bag sig og er udnævnt som national ekspert i en række nordiske og europæiske forskningsprojekter.
Udgave 6, 2019 | 773 sider | ISBN 9788757445800
|
ForeningsretDenne bog indeholder en beskrivelse af de regler, der omgærder de såkaldt ideelle foreninger, dvs. foreninger og organisationer, der virker til opnåelse af ideelle mål og ikke for tilvejebringelsen af økonomisk gevinst. Fremstillingen er koncentreret om de retsregler, der får foreningen til at fremstå som juridisk person med egen identitet, dvs. om principperne for den interne organisation og styring og for denne juridiske persons optræden i forhold til omverdenen. Der er i bogen draget fordel af den omstændighed, at der inden for de ideelle foreningers område hersker en høj grad af skandinavisk retsenhed. De i bogen opstillede antagelser hviler således på gennemgang også af materiale fra de øvrige nordiske lande.
Udgave 4, 2011 | 432 sider | ISBN 9788757426311
|
Bestyrelser - i foreningerDer er i Danmark en lang tradition for at løse de opgaver i fællesskab, som man ikke kan klare alene. Mange vil derfor på et tidspunkt i deres liv komme til at sidde i en foreningsbestyrelse. Hvis en bestyrelse ikke fungerer, går foreningen hurtigt en langsom død i møde. Det har derfor stor betydning, at de, der melder sig ind i en bestyrelse, ved, hvad de går ind til, og kender de juridiske rammer for arbejdet. I "Bestyrelser i foreninger" gennemgås de vigtigste spilleregler, du bør have kendskab til som bestyrelsesmedlem i foreninger, der drives uden hjælp af professionelle jurister. Her kan du blandt andet finde gode råd om bestyrelsesarbejdet, få svar på foreningsretslige spørgsmål og få svar på dit ansvar som bestyrelsesmedlem. Bogen fungerer som et nyttigt opslagsværk, hvor du let kan finde svar på alle dine spørgsmål.
Udgave 1, 2010 | 152 sider | ISBN 9788776732158
|
AnsættelsesbevislovenMed kommentarer Ansættelsesbevisloven sikrer, at alle lønmodtagere, der arbejder mere end otte timer om ugen, kan få oplysninger fra arbejdsgiveren om alle væsentlige vilkår for ansættelsesforholdet. Arbejdsgiverens oplysningspligt indtræder, når ansættelsesforholdet har varet mere end en måned, og omfatter bl.a. følgende oplysninger:
Uopmærksomhed i forhold til hvorledes bestemmelserne i loven om ansættelsesbeviser forvaltes kan let - utilsigtet - føre til en individualisering af relationerne på arbejdspladserne, som i det lange løb kan få konsekvenser for den kollektive retsordning på dette område. Denne lovkommentar er udformet med særligt henblik herpå samt på at få belyst virkningen af lovens bestemmelser i deres fulde, arbejdsretlige kontekst. Særlig opmærksomhed får de ændringer, som fandt sted i loven i foråret 2002, og som indebar en udvidelse af arbejdsgivernes forpligtelse på området, samt konsekvenserne af ændringen af godtgørelsesreglerne i 2007.
Udgave 3, 2010 | 212 sider | ISBN 9788757423181
|
Den Danske Arbejdsret I-III (Samlet)"Den Danske Arbejdsret, Bind I-III" er en samlet, detaljeret gennemgang af dette retsområde. Værket rummer tre bind: Bind I dækker de generelle emner: Arbejdsretsvidenskabens stilling, arbejdsrettens ideologi, lønmodtager- og arbejdsgiverbegrebet, arbejdsmarkedsorganisationerne, arbejdsrettens kilder og principperne for prioritering af samme i konkrete sager, tvisteløsningssystemerne og den internationale og komparative arbejdsrets problemer. Bind II dækker retsreglerne om det individuelle arbejdsforhold - altså om relationerne mellem arbejdsgiveren og den enkelte ansatte - hvad enten disse bestemmes af lovgivning, kollektive overenskomster eller parternes egen aftale. Den omfatter således både funktionærer, arbejdere, elever, medhjælpere og tjenestemænd, og den behandler alle de i et ansættelsesforhold forekommende problemer (f.eks. omkring antagelsen, lønmodtagerens pligter, vederlæggelsen, ferie, sygdom og andet fravær, arbejdsforholdets ophør, misligholdelse o.s.v.). Bind III gennemgår den kollektive arbejdsrets kilder samt reglerne omkring indgåelsen, fortolkningen og udfyldningen, anvendelsen og afviklingen af kollektive arbejdsoverenskomster. I denne forbindelse behandles også overenskomstens virkninger (f.eks. fredspligten og ledelsesretten, herunder samarbejdet på de enkelte arbejdspladser) samt gennemførelse af arbejdskampe.
Udgave 1, 2009 | 3328 sider | ISBN 9788757420951
|
Tidsbegrænset ansættelseBogen gennemgår reglerne om tids- og opgavebegrænsede ansættelsesforhold, herunder ud fra den særlige lov om sådanne ansættelser. I bogen behandles bl.a.:
Udgave 2, 2008 | 192 sider | ISBN 9788757418415
|