- Bøger
- Tidsskrifter / online indhold
- Arbejdsretsportalen
- Arbejdsretsportalen+
- Danish Journal of Management and Business
- Dansk Sociologi
- EU-ret & Menneskeret
- FIRE Journal
- Juristen
- Kendelser om fast ejendom
- Nationaløkonomisk Tidsskrift
- Nordisk Administrativt Tidsskrift
- Nordisk Tidsskrift for Selskabsret
- Samfundsøkonomen
- Tidsskrift for Miljø
- Økonomi og Politik
- Økonomistyring og informatik (lukket i 2017)
- Forfattere
- Undervisere
- Jurabibliotek.dk
- Om Djøf Forlag
Per Nikolaj Bukh
Udgivelser
Økonomisk virksomhedsbeskrivelseUddrag til CBS / HD1 Denne bog er en særudgave af 6. udgave af ØKONOMISK VIRKSOMHEDSBESKRIVELSE produceret til CBS’ undervisning på HD1. Bogens kapitler er arrangeret sådan, at de følger 5. udgaves nummerering, og indholdet i denne bogs kapitel 2 og 3 er genskabt, så de passer med 5. udgaves indhold.
Udgave 1, 2023 | 180 sider | ISBN 9788757456356
|
Økonomisk virksomhedsbeskrivelseFra strategi til operationel styring Download PDF med angivelse af ændringer fra 5. til 6. udgave af bogen. Såvel virksomhedens ejere, ledere og medarbejdere som de eksisterende interessenter dvs. kunder, leverandører, långivere etc. Træffer i dag vigtige beslutninger om organisationens fremtid. Alle har derfor behov for viden om, hvad det vil sige at beskrive en virksomheds økonomi og med hvem og hvordan det kan organiseres. Bogen Økonomisk virksomhedsbeskrivelse giver indsigt i, hvordan virksomhedens styring kan anskues i et åbent og dynamisk perspektiv. En virksomheds økonomi kan beskrives ved hjælp af flere sprog, modeller og metoder. Den erhvervsøkonomiske teori illustrerer ideelt, hvorledes kunderne vil reagere på virksomhedens markedsføring, samt hvordan ressourcerne kan disponeres og udnyttes set i lyset heraf. I praksis kan virksomhedens økonomi beskrives på flere måder: I form af regnskaber, budgetter, nøgletalsoversigter, strategiplaner, kompetencer, oversigter etc. Nogle modeller er kvantitative og talbaserede. Andre er kvalitative og bruger tal, billeder, ord etc. Nogle beskrivelser bygger på historiske registreringer. Andre er rettet mod fremtidens muligheder og risici og deres økonomiske konsekvenser. Nogle beskrivelser er bundet op i faste beskrivelsesformer, andre er baseret på aktørernes involvering, samspil, refleksioner og intuition. Bogen er anvendelig på lederkurser og –uddannelser, der sigter mod at træne deltagerne i virksomhedsanalyse og beslutningstagen. Bogen kan også bruges af erfarne økonomiansvarlige, som ønsker at opdatere sig i beskrivelsesmodellernes praktiske anvendelse. Bogen indeholder mange små regneeksempler, der demonstrerer, hvordan modellerne og metoderne anvendes til praktisk problemløsning.
Udgave 6, 2022 | 267 sider | ISBN 9788757451344
|
OpgaveskrivningEmnet, litteraturen og principperne Denne bog handler om at skrive opgaver i forbindelse med en uddannelse. Hovedformålet er at skabe en overskuelig vejledning til brug for bådeden førstegangsskrivende, der måske står lidt famlende over for det at skulle skrive en opgave, og for den mere erfarne, som har brug for nogle konkrete anvisninger på, hvorledes forskellige elementer af en opgave skal gribes an. Bogen fokuserer især på emnevalget samt på, hvordan litteraturen indgår i opgaven, og endelig på de opgaverelaterede teknikker, som mange studerende har udfordringer med at få håndteret på en god måde. Forfatterne er erfarne undervisere og giver igennem bogen svar på en række af de spørgsmål, man som vejleder bliver stillet igen og igen.
Udgave 1, 2017 | 208 sider | ISBN 9788757438956
|
Activity Based CostingDansk økonomistyring under forvandling Bogen indeholder en omfattende beskrivelse af Activity Based Costing (ABC). Baggrunden for udviklingen af den aktivitetsbaserede økonomimodel forklares og modellens enkelte elementer beskrives. Forfatterne skildre desuden, hvorledes et ABC-system udvikles og hvilke faldgruber man skal være opmærksom på. Der er lagt særlig vægt på anvendelsen af Activity Based Costing i kombination med de traditionelle danske principper for omkostningsregnskaber, og hvorledes virksomhedens markedsorientering kan understøttes ved hjælp af nye former for lønsomhedsberegninger.
Udgave 1, 2004 | 0 sider | ISBN 9788757410150
|
Strategi og styring med effektDanske erfaringer
af Karina Skovvang Christensen (red.), Per Nikolaj Bukh (red.)
Effekt og nye styringsformer, der sætter fokus på, hvordan der skabes værdi for borgerne er kommet i fokus i den offentlige sektor. Det gælder i særdeleshed regionerne, hvor værdibaseret sundhed præsenteres som det fremtidige styringsparadigme og i kommunerne, hvor effekt i stigende grad indgår i analyser, strategier og nye budgetmodeller. Bogen præsenterer elementerne i den ledelsesmæssige infrastruktur for fremtidens velfærdssamfund – og giver inspiration til arbejdet med effektbaseret strategi, ledelse og styring i alle dele af den offentlige sektor. Bogen, der indeholder 20 kapitler om den mest innovative styringspraksis, er struktureret i tre temaer, der tilsammen giver et indblik i de mest centrale og praktiske erfaringer: Fremtidens velfærdssamfund, strategi, mål og databaseret ledelse samt nye modeller for effektbaseret styring.
Udgave 1, 2018 | 420 sider | ISBN 9788757438628
|
Aktivitetsbaseret økonomistyringDanske virksomheders erfaringer med Activity Based Costing
af Poul Israelsen (ansv. red.), Per Nikolaj Bukh (ansv. red.)
Activity Based Costing (ABC) var ved sin introduktion i slutningen af 1980'erne én af de væsentligste fornyelser i økonomistyringen i mange år. Men det er først i de sidste 3-5 år, at metoden er blevet udbredt i danske virksomheder. "Aktivitetsbaseret økonomistyring" er den første samlede beskrivelse af dansk praksis på området; den formidler et solidt overblik over design, implementering og brug af aktivitetsbaserede regnskabssystemer. Seks danske virksomheder - Danske Bank, DSB, Milliken Denmark, Novozymes, Post Danmark samt SonionMicrotronic - fremlægger deres erfaringer med ABC. Professor Poul Israelsen og BDO professor Per Nikolaj Bukh indleder bogen med et kapitel om grundelementerne i det aktivitetsbaserede regnskab og afslutter med et kapitel, der sammenfatter virksomhedernes erfaringer.
Udgave 1, 2003 | 204 sider | ISBN 9788757404326
|