Niels Bo Poulsen & Jørgen Staun


I denne måned hylder vi to forfattere, Niels Bo Poulsen og Jørgen Staun. I deres værker her på Djøf Forlag sætter de fokus på Rusland, der som militær stormagt i stigende grad øger spændingen mellem Rusland og NATO i områder som Østersøområdet, Baltikum og Arktis.

Det har de gjort med bøgerne Rusland som militær stormagt og Kreml i krig.

Niels Bo Poulsen er cand. mag. i historie og øststatskundskab, samt ph.d på en afhandling om Sovjetunionens efterforskning af nazisterens forbrydelser. Han har siden 2008 været chef for Forsvarsakademiets Institut for Strategi og Krigsstudier og er en af Danmarks ledende militærhistorikere og Ruslandskendere. Hans publikationer omfatter en række bøger og artikler om Første og Anden Verdenskrig, krigsveteraner og Sovjetunionen/Rusland. Fra 1996 til 2008 var han medarbejder i Udenrigsministeriet.

Jørgen Staun er lektor i international politik ved Institut for Strategi og Krigsstudier, Forsvarsakademiet. Han er ph.d. i statskundskab på en afhandling om det tyske stats- og nationsbegreb gennem to århundreder. Han forsker primært i russisk udenrigs- og sikkerhedspolitik, herunder Ruslands strategi i Arktis. Han har tidligere arbejdet som projektforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), og tidligere endnu arbejdede han som Ruslandskorrespondent for Berlingske Tidende med base i Moskva og Prag.