- Bøger
- Tidsskrifter / online indhold
- Arbejdsretsportalen
- Arbejdsretsportalen+
- Danish Journal of Management and Business
- Dansk Sociologi
- EU-ret & Menneskeret
- FIRE Journal
- Juristen
- Kendelser om fast ejendom
- Nationaløkonomisk Tidsskrift
- Nordisk Administrativt Tidsskrift
- Nordisk Tidsskrift for Selskabsret
- Samfundsøkonomen
- Tidsskrift for Miljø
- Økonomi og Politik
- Økonomistyring og informatik (lukket i 2017)
- Forfattere
- Undervisere
- Jurabibliotek.dk
- Om Djøf Forlag
Morten Rosenmeier
Udgivelser
ImmaterialretImmaterialret indeholder en samlet og opdateret fremstilling af de i Danmark gældende regler om immaterialrettigheder. Immaterialret behandler bl.a. følgende emner:
Immaterialret er skrevet til jurister og andre, der søger viden om immaterialretlige emner. Bogen anvendes som lærebog bl.a. på den juridiske kandidatuddannelse ved Københavns Universitet. Jens Schovbo er professor i immaterialret ved Københavns Universitet, Center for Informations- og Innovationsret (CIIR) og forsker inden for immaterialretlige emner. Han er desuden medlem af bl.a. Ankenævnet for Patenter og Varemærker, Klagenævnet for Domænenavne og af bestyrelsen for Foreningen Industriel Retsbeskyttelse. Morten Rosenmeier er professor i ophavsret ved CIIR. Ved siden af universitetsarbejdet har han tilknytning til forskellige ophavsretlige organisationer mv., der varetager interesser for såvel ophavsmænd som brugere af beskyttet stof, herunder Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA), Copydan Tekst & Node, VISDA, Gramex mv. Clement Salung Petersen er professor i civilprocesret ved Københavns Universitet, Det Juridiske Fakultet. Han er desuden sekretariatschef for Klagenævnet for Domænenavne, konsulent for UBVA og medlem af Retsplejerådet. Se flere titler inden for Immaterialret
Udgave 6, 2021 | 810 sider | ISBN 9788757448498
|
Lærebog i informationsret
af Henrik Udsen, Vibeke Borberg, Thomas Riis, Morten Rosenmeier, Jens Schovsbo, Sebastian Felix Schwemer
Lærebog i informationsret giver en introduktion til en række af de regelsæt, der regulerer rettigheder til forskellige former for information:
Udgave 2, 2020 | 543 sider | ISBN 9788757448061
|
Ophavsret for begyndereEn bog til ikke-jurister Bogen handler om, hvad ophavsret er, og hvad de ophavsretlige regler går ud på. Den henvender sig ikke til jurister, men til lægmænd, f.eks. forfattere, forskere, arkitekter m.fl. Bogen behandler bl.a.:
Bogen er udgivet med støtte fra Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA) under hovedorganisationen Akademikerne (AC). Forfatteren er formand for UBVA og professor i ophavsret ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.
Udgave 4, 2018 | 309 sider | ISBN 9788757436020
|
Ansattes immaterielle rettighederMeget immaterialretligt beskyttet stof skabes af ansatte som led i deres arbejde for en arbejdsgiver. Det er derfor et vigtigt spørgsmål, i hvilket omfang rettighederne går over til arbejdsgiveren – et spørgsmål, som løses forskelligt fra disciplin til disciplin. Bogen giver en samlet, opdateret beskrivelse af reglerne og den seneste retspraksis. Du får en behandling af i hvilket omfang arbejdsgivere får del i retten til immaterialretligt beskyttet stof skabt af ansatte, og hvilke betingelser der skal være opfyldt i den forbindelse. Fremstillingen er fokuseret på ophavsret, patentret, brugsmodelret, designret, kendetegnsret og halvlederbeskyttelse.
Udgave 1, 2013 | 214 sider | ISBN 9788757421057
|
Ophavsretlig beskyttelse af musikværkerDenne bog handler om ophavsretlig beskyttelse af musikværker og behandler dels regler om, hvornår et musikværk eller en del heraf er beskyttet som komposition efter ophavsretslovens § 1, dels hvornår en bearbejdelse af et musikværk er beskyttet som arrangement efter ophavsretslovens § 4, stk. 1. Den indeholder desuden nogle bemærkninger om, hvornår et musikværk krænker et andet musikværk og behandler herunder bl.a. spørgsmålet om, i hvilket omfang sampling fra andres musikværker er en ophavsretskrænkelse. Bogen indeholder udførlige henvisninger til udenlandsk litteratur og retspraksis og henvender sig ikke alene til specialister med forhåndskendskab til ophavsret, men også til komponister, arrangører og udøvende musikere.
Udgave 1, 1996 | 131 sider | ISBN 9788757491302
|
ForskningsfrihedHvad med juraen? Det er et universitetspolitisk mantra, at forskere ved offentlige forskningsinstitutioner har forskningsfrihed. Men forskningsfriheden er under stadigt pres, bl.a. pga. den stadigt mere intense kommercialisering, der præger universitetsverdenen. Hvis forskningsfrihed skal være mere end et dyrt ord, er det derfor vigtigt, at man beskytter den ad juridisk vej. Det har man en række juridiske regler, der gør. Hvad det er for juridiske regler, og hvad de går ud på, er dog ikke før behandlet i en dansk sammenhæng. Det forsøger forfatterne at råde bod på med denne bog.
Udgave 1, 2022 | 334 sider | ISBN 9788757449198
|
ImmaterialretKompendium 2021
af Morten Rosenmeier (red.), DJØF Forlag
Kompendiet i immaterialret er en kortfattet gennemgang af de immaterialretlige regler, som beskrives i dybden i Schovsbo, J. Rosenmerier, M. & Salung Petersen, C. 2021, Immateralret, Djøf Forlag. Kompendiets formål er at give jurastuderende et overblik over og viden om de helt grundlæggende og mest basale regler inden for immaterialret. Se flere titler inden for Immaterialret
Udgave 4, 2021 | 117 sider | ISBN 9788757450248
|
Retten i sprogetSamspillet mellem ret og sprog i juridisk praksis
af Anne Lise Kjær (red.), Lin Adrian (red.), Cecilie Brito Cederstrøm (red.), Jan Engberg (red.), Jonas Gabrielsen (red.), Morten Rosenmeier (red.), Sten Schaumburg-Müller (red.)
Juridisk sprog. Det er et sprog, vi alle sammen kender. Det er det sprog, vi møder i lånedokumenter og kontrakter, når vi låner penge i banken, køber et tv på afbetaling eller lejer en bil på charterferien. De fleste ikke-jurister har det med juridisk sprog som med en elefant: De har svært ved at beskrive den, men de genkender den straks, når de ser den. Retten i sproget giver en indføring i samspillet mellem ret og sprog. Hvordan påvirker ret og sprog hinanden i praksis? Hvad ligger der i talemåder som »sproget er juristens vigtigste værktøj«? Hvordan kommer sproget til udtryk i forskellige juridiske arenaer? Og hvad er det for forskellige sprogforståelser der ligger bag betegnelser som juridisk klarsprog, retsretorik, juridisk kommunikation og ordlydsfortolkning? Bogen er opdelt i fire hovedtemaer, der afspejler bredden i det retslingvistiske felt:
Retten i sproget udmærker sig ved sin tværvidenskabelige tilgang og ved at sammentænke juridisk forskning og praksis. Bidragsyderne er nordiske forskere og praktikere, der på hver sin måde har indblik i forholdet mellem ret og sprog. Bogen er redigeret af forskningsnetværket RELINE ’s styregruppe. RELINE (Retslingvistisk Netværk) arbejder for at fremme den nordiske retslingvistik. Bogen er udgivet med støtte fra Dreyers Fond. Du kan læse mere om Dreyers Fond her.
Udgave 1, 2015 | 347 sider | ISBN 9788757433791
|