- Bøger
- Tidsskrifter / online indhold
- Arbejdsretsportalen
- Arbejdsretsportalen+
- Danish Journal of Management and Business
- Dansk Sociologi
- EU-ret & Menneskeret
- FIRE Journal
- Juristen
- Kendelser om fast ejendom
- Nationaløkonomisk Tidsskrift
- Nordisk Administrativt Tidsskrift
- Nordisk Tidsskrift for Selskabsret
- Samfundsøkonomen
- Tidsskrift for Miljø
- Økonomi og Politik
- Økonomistyring og informatik (lukket i 2017)
- Forfattere
- Undervisere
- Jurabibliotek.dk
- Om Djøf Forlag
Lasse Lund Madsen
Udgivelser
Strafferet 1Ansvaret Strafferet 1 - Ansvaret er en udførlig gennemgang af reglerne om, hvornår en person eller en virksomhed er skyldig. Især de grundliggende og centrale problemer er udførligt behandlet: Hvordan fortolkes straffebestemmelser og hvorfor er det væsentligt, at straffebestemmelser formuleres klart og præcist? – Er det problematisk, at det i dag er muligt at straffe for psykisk vold i form af ”groft nedværdigende, forulempende eller krænkende adfærd”? – Hvorfor straffes en fodboldspiller, der slår ud efter en anden, ikke uden videre for vold? – Hvornår kræves forsæt, og hvad betyder kravet? – Har benzinkunden, der i distraktion forlader tanken uden at betale, forsæt til tyveri? – Hvad kræves for at straffe for forsøg? – Kan den, der alene undersøger mulighederne for at begå et tyveri, straffes? – Hvornår kan en person straffes for medvirken? – Kan en mor straffes, fordi hun ikke forhindrer samleverens vold mod sit barn? – Kan man straffes for at være fulgt med sin kammerat hen i en tøjbutik, hvor denne sjæler et par bukser? – Hvornår kan virksomheder straffes? Kan en virksomhed straffes for uagtsomt manddrab, hvis en medarbejder omkommer pga. dårligt arbejdsmiljø? – Kan en leder straffes for sine ansattes fejl? – Hvad er sammenhængen mellem jurisdiktionsreglerne og en straffebestemmelses gyldighedsområde? Bogen er skrevet som lærebog til jurastudiet, men i et sprog og med en lang række eksempler, så ikke-jurister også kan følge fremstillingen. Omfattende analyser af retspraksis og udførlige registre gør den velegnet som håndbog for dommere, anklagere og forsvarere. Lasse Lund Madsen er professor i strafferet ved Aarhus Universitet.
Udgave 6, 2020 | 410 sider | ISBN 9788757449280
|
Kommenteret straffelovAlmindelig del Den kommenterede udgave af straffeloven er bestemt dels til brug for praktiserende jurister, dels som en del af grundlaget for undervisningen i strafferet ved de højere læreanstalter. Kommentaren belyser de retsanvendelsesproblemer, som de enkelte bestemmelser rejser. For så vidt angår retsanvendelsesspørgsmål, om hvis løsning der i teori og praksis synes at være uenighed, er det i almindelighed tilstræbt at undgå en for bestemt stillingtagen for dermed at holde spørgsmålene åbne. Trykt domspraksis er omtalt og refereret i det omfang, hvori praksis er fundet at tjene til belysning af retsanvendelsesspørgsmål. Derimod er praksis, som alene belyser spørgsmål om valg og fastsættelse af sanktion i det enkelte tilfælde, kun medtaget til illustration. Kommentaren til §§ 1-14, 21-22 og 31-55 er udarbejdet af Thomas Elholm, til §§ 15, 16, 56-74 a og 80-89 a af Morten Niels Jakobsen og til §§ 19 og 20, 23-27, 75-79 a og 92-97 c af Lasse Lund Madsen. Kommentarerne er i nogen grad baseret på Bent Unmack Larsens, Per Lindegaards, Asbjørn Jensens, Vagn Greves, Gorm Toftegaard Nielsens og Poul Dahl Jensens i de tidligere udgaver. Den lovtekst, der gengives, er Justitsministeriets lovbekendtgørelse nr. 1156 af 20. september 2018. Kommentarerne er ajourført til og med lovbekendtgørelse nr. 1156 af 20. september 2018, mens ændringer i straffeloven efter denne dato ikke er medtaget og ikke kommenteret.
Udgave 11, 2019 | 657 sider | ISBN 9788757433609
|
EU's Charter om Grundlæggende RettighederMed kommentarer
af Jonas Christoffersen, Lasse Højlund Christensen, Lasse Lund Madsen, Louise Halleskov Storgaard, Henrik Skovgaard-Petersen, Maria Ventegodt
Kommentaren til "EU’s Charter om Grundlæggende Rettigheder" er navnlig rettet mod EU-Domstolens praksis på en række praktisk væsentlige retsområder så som diskrimination på arbejdsmarkedet, børnebortførelser, den europæiske arrestordre, sociale ydelser til vandrende arbejdstagere og samspillet mellem EU- og Menneskerettighedsdomstolen mm. EU’s Charter om Grundlæggende rettigheder (EUC) har en stadigt stigende betydning og praksis fra EU-Domstolen er omfangsrig. Forfatterkollegiet er med den foreliggende 2. udgave udvidet fra én til seks personer. Det er sket for at komme mere i dybden med de enkelte bestemmelser og dermed højne kvaliteten af fremstillingen. Der er taget højde for praksis indtil 31. december 2017, idet der kun undtagelsesvis er medtaget senere afgørelser. Kommentaren er en let tilgængelig håndbog, der henvender sig til myndigheder, domstole, advokater og andre praktikere.
Udgave 2, 2018 | 633 sider | ISBN 9788757434286
|