John Ryding Olsson


Udgivelser

Projektledelse, magt og mennesker

Machiavelli for projektledere

Denne bog handler om projektledelse og magt. Det er menneskene i projekter, der skaber resultaterne, og du skal som projektleder orkestrere de magtrelationer, der er mellem dem indbyrdes, og mellem dem og dig. Du skal kende din og den enkeltes magtbase, du skal kunne aflæse relationerne og de magtformer, der tages i anvendelse, og så skal du skabe musik ud af det hele.

Bogen giver dig et sprog for et begrebsapparat om magt og de organisatoriske relationer omkring projektet. Ethvert projekt starter med en beslutning, som tjener nogle interesser, men tilsidesætter andre. Uanset hvilken projekttype, der er tale om, så vil løsningen medføre, at nogle mennesker skal ændre adfærd, ofte imod deres vilje. Når man ved, at projekter er store investeringer med strategisk indflydelse på fremtiden, er det en gåde, hvordan magt ofte overses som en del af projektlederens værktøjer.

Bogens undertitel er valgt, fordi ledere i 500 år har læst Machiavelli og hans usentimentale råd om, hvad du bør gøre, når du skal lede andre. I forlængelse heraf gennemgår denne bog i første kapitel de vigtigste magtteorier og sætter dem i relation til projektledelse. De følgende kapitler går i dybden med Machiavellis råd til fyrsten - men i en version, hvor rådene er oversat til moderne praktisk projektledelse.

Som supplement til teksten, indeholder bogen QR-koder, der giver adgang til videoer, checklister og værktøjer.

Målgruppen er projektledere, programledere og ledere af forandring. Det gælder også ledere i agile udviklingsopgaver f.eks. release train engineer, product owner eller scrum master.

Om forfatteren: John Ryding Olsson har som partner været med i opbygningen af Implement Consulting Group fra starten i 1996. Han er hovedforfatter på bøgerne: Power i projekter og portefølje, Half Double og Projektlederskab – effekt til tiden.

Læs et uddrag fra bogen her.

Læs mere
Udgave 1, 2022 | 336 sider | ISBN 9788757452792

Pris

E-bog Papirbog
355,00 kr 395,00 kr
Medlemspris Medlemspris
284,00 kr 316,00 kr

Power in projects, programs and portfolios

Power in Projects, Programs and Portfolios  is the best-selling Danish project management book. It highlights the immensely successful Scandinavian approach to leadership within project management, and takes a more holistic approach to project work and project management. This authoritative book deals with both classic project management disciplines, agile methods and focuses on the essential link between strategic priorities, any program´s impact and a project’s powerful execution. It takes an in depth look at areas such as chaNielsnge management, change communication, benefit tracking, program management and portfolio management.

This book offers you a large number of practical tools within projects management and leadership with on-line access to concrete and easy-to-use practical tools and templates. Recent years have seen a pronounced increase in the need for professional project managementand the careful handling of associated portfolios. This success is essential as key projects become ever more vital for the development and survival of organizations. It is no longer enough for projects to ‘just’ produce a set of deliverables. They are expected to make a genuine difference within the organization and effect that organization’s role in the wider world. Consequently, project management is not just about project managers, it’s about how senior management handle crucial portfolios successfully too. Such active project management requires power, strength, drive and energy not only within the individual project itself but also within the organization’s programs and entire project portfolio. It places new demands on both the project manager and their seniormanagement.

Se alle titler inden for Projektledelse

Læs mere
Udgave 2, 2019 | 484 sider | ISBN 9788757443974

Pris

E-bog Papirbog
625,00 kr 695,00 kr
Medlemspris Medlemspris
500,00 kr 556,00 kr

Half Double

Projekter på den halve tid med den dobbelte effekt

Half Double er skrevet til passionerede projektfolk. Folk, der er drevet af behovet for at skabe reel effekt og villige til at tage utraditionelle skridt i ledelsen af deres projekter. Uanset om du er medlem af et PMO, projektejer, projektleder, teammedlem eller et menneske, som investerer tid i en midlertidig indsats for at skabe effekt – så er det bogen til dig.

"Half Double" er en inspirerende, praktisk håndbog, skrevet med det formål at ændre din tankegang og handlemåde i projekter. Den giver dig en række praktiske principper, metoder og værktøjer, som kan hjælpe dig til at realisere projekter med den dobbelt effekt på den halve tid. Du får også cases fra erhvervslivet, som viser, hvordan det hele funge­rer i praksis. Det er en håndbog, som gør dig i stand til at gå ud og GØRE det samme.

1 rådgivningsfirma, 3 universiteter, 17 virksomheder og mere end 1400 praktikere er gået sammen om at udvikle de idéer, du kan læse om i bogen. Half Double er en metodologi, der er udviklet gennem praksis og med praksis. Den har allerede skabt mærkbare effekter i projekter rundt om i verden og indfriet den overordnede ambition om at realisere projekter på den halve tid med den dobbelte effekt.

Bogen udbygger kendte agile metoder med konkrete metoder til effektrealisering, reflekterende lederskab og et stærkt fokus på men­neskers motivation og præstationer – og samtidig retter den et ekstremt fokus mod tre kerneelementer: 

Effekt – Interessenttilfredshed er det ultimative succeskriterie.   

Flow – Intensitet og hyppig interaktion i projektarbejde, læring og effekt.

Lederskab – Sig ja til usikkerhed og få projektet til at ske.

Se alle titler inden for Projektledelse

Læs mere
Udgave 1, 2019 | 348 sider | ISBN 9788757446104

Pris

Papirbog
475,00 kr
Medlemspris
380,00 kr

Power i projekter og portefølje

4. udgave af Power i projekter og portefølje holder fortsat fast i den klassiske projektledelse og bogens opbygning, men kombinerer dette med de nye tendenser inden for følgende områder:

  • Stigende kompleksitet i projekter: Her beskrives vilkårene for projektledelse i det sikre, det uvisse, det divergente og det kaotiske domæne.
  • Skab effekt så hurtigt som muligt: Principperne i Minimum Viable Product introduceres. De gør det muligt for projektteamet hurtigt at validere løsninger og lære af kundernes feedback. 
  • Lederskab: Bogen sætter nyt fokus på projektlederen som leder, gennem Half Double-principperne, hvor projektejer er meget aktiv og tæt på projektet. Der introduceres også til 3. generations-teambuilding hvor gruppens kultur er i centrum.  
  • Projektmodenhed, programmer og agil porteføljeledelse: En dynamisk omverden øger kravene til organisationens projektmodenhed og en agil ledelse af projektporteføljen og programmer. Bogen introducerer principperne fra Managing Succesful Programmes og agil porteføljeledelse, hvor organisationens strategi nedbrydes i strategiske indsatsområder. Agil projektledelse belyses med udgangspunkt i principperne: Effekt, flow og lederskab. 

Undervisere kan henvende sig til forlaget på forlag@djoef.dk og få tilsendt bogens figurer i Powerpoint til undervisningsbrug.

Du kan se en detaljeret gennemgang af ændringerne fra 3. udgave i denne PDF.

Se alle titler inden for Projektledelse

Læs mere
Udgave 4, 2019 | 466 sider | ISBN 9788757443967

Pris

Papirbog
695,00 kr
Medlemspris
556,00 kr

Projektlederskab - effekt til tiden

De seks ledelsesroller

Projektarbejdsformen er i rivende udvikling. Alle de nye koncepter fokuserer på værktøjer, metoder og principper. Det er en forholdsvis rationel tilgang til projektledelse, hvor succes er defineret som leverance til tiden og på budget. Hvis vi skal videre, er vi nødt til at se på lederskabet – projektlederskabet.

Projektlederskabet - effekt til tiden sætter fokus på to væsentlige temaer:

  • Effekt. Vi gennemfører projekter for at opnå effekt. Derfor stopper projektet ikke ved leverancerne, men først når de ønskede effekter er opnået. Projektledelse handler om at lede hele business casen, både omkostningerne og i høj grad også indtægterne.
  • Lederskab. Effekt kræver, at man kan skabe enighed – en fælles vision og at man kan skabe følgeskab. Ud over leverancerne skal projektet skabe de nødvendige kompetencer og den ønskede adfærdsændring hos medarbejderne, først derefter ses den forretningsmæssige effekt.

Nye krav til projektlederen

Betingelserne for at udføre projektledelse har ændret sig, ligesom organisationer og projektledere er blevet mere modne og erfarne. Det stiller nye forventninger til projektlederens lederegenskaber. Bogen Projektlederskab – effekt til tiden tager fat i lederrollen og kan betragtes som en overbygning til de mange projektbøger, der findes.Om forfatteren:

John Ryding Olsson, ingeniør, HD, har været partner og med i opbygningen af Implement Consulting Group i perioden 1996 – 2015. I dag arbejder han med formidling af viden om projektledelse gennem bøger og sit website Airbornleadership.com.

 

Læs mere
Udgave 1, 2016 | 551 sider | ISBN 9788757422245

Pris

E-bog Papirbog
445,50 kr 495,00 kr
Medlemspris Medlemspris
356,40 kr 396,00 kr