Jesper Løffler Nielsen


Udgivelser

IT-retlige metaproblemer

Med retsplejen som praktisk studie

Informationsteknologien (IT) har haft en enorm indflydelse på og store konsekvenser for vores samfund. I kølvandet på denne udvikling er opstået en række juridiske problemer, der har det til fælles, at de går på tværs af eksisterende regler og retsdiscipliner.

Bogens hoveddel består af en juridisk analyse af tre udvalgte problemstillinger:

  •          Fra papir til digital kommunikation
  •          Fysisk betonede reglers anvendelse på data
  •          Geografisk afgrænsning på internettet

IT-retlige metaproblemer betragter de tre problemstillinger, inden for informationsteknologien, på tværs af de forskellige regler. Derved giver bogen et indblik i såvel problemets overordnede karakter som de forskellige facetter og tilgængelige fortolkningsbidrag fra andre retsområder.

I bogens sidste del anvendes den tværgående analyse af problemer inden for informationsteknologien, som grundlag for et praktisk studie af retsplejeloven, hvor der peges på at retsplejeloven bør tilpasses den nye digitale virkelighed. Bogen henvender sig til både praktikere og teoretikere samt andre, der har interesse for feltet.

Bogen er udgivet med støtte fra Margot og Thorvald Dreyers Fond.

Om forfatteren:

Jesper Løffler Nielsen arbejder til daglig hos Focus Advokater, og er Certificeret IT-advokat med møderet for landsretten. Herudover har Jesper i en årrække undervist som ekstern lektor i IT-ret på SDU.

Læs mere
Udgave 1, 2016 | 340 sider | ISBN 9788757437461

Pris

E-bog Papirbog
450,00 kr 500,00 kr
Medlemspris Medlemspris
360,00 kr 400,00 kr