- Bøger
- Tidsskrifter / online indhold
- Arbejdsretsportalen
- Arbejdsretsportalen+
- Danish Journal of Management and Business
- Dansk Sociologi
- EU-ret & Menneskeret
- FIRE Journal
- Juristen
- Kendelser om fast ejendom
- Nationaløkonomisk Tidsskrift
- Nordisk Administrativt Tidsskrift
- Nordisk Tidsskrift for Selskabsret
- Samfundsøkonomen
- Tidsskrift for Miljø
- Økonomi og Politik
- Økonomistyring og informatik (lukket i 2017)
- Forfattere
- Undervisere
- Jurabibliotek.dk
- Om Djøf Forlag
Helle Tegner Anker
Udgivelser
Miljøretten 3Affald, jord, vand, råstoffer og undergrund
af Helle Tegner Anker, Jette Haugaard, Pernille Aagaard, Birgitte Egelund Olsen, Peter Pagh, Anne-Marie Rasmusssen, Ellen Margrethe Basse
Bogen behandler reglerne og de øvrige retlige rammer, som er fastlagt på internationalt, EU- og nationalt niveau for at sikre en bæredygtig ressourceforvaltning. I lovgivningen anvendes et bredt spekter af virkemidler - herunder de almindelige offentligretlige afgørelser, kortlægning, områdeklassificering, miljøan-svar, erstatningsansvar, producentansvar, afgifter, gebyrer og standarder. 2. udgave er opdateret og ændret i forhold til 1. udgave, der udkom i 2001. De ændringer, der følger af kommunalreformen, indgår i fremstillingen. Miljøansvarsdirektivet, der har til formål at sikre en mere optimal opfyldelse af miljødirektiverne, behandles i det første kapitel. I affaldskapit-let inddrages de ændringer af affaldsforordningen, der forventes vedtaget inden længe. I de to kapitler om jordforurening inddrages de i maj 2006 vedtagne ændringer. Beskyttelsen af vandressourcerne behandles i kapitlet om vand med udgangspunkt i vandrammedirektivet, som er gennemført med miljømålsloven. I råstofkapitlet inddrages ligeledes de nyeste retskilder - herunder direktivet om udvindingsindustriens af-fald. Bogen inddrager EF-domstolsafgørelser, nationale domme, ombudsmandsudtalelser og administrati-ve afgørelser til belysning af typiske konflikter og retlige vurderinger. Forfatterne er professorer/lektorer m.v., advokater, ansatte i Miljøministeriet hhv. ansatte ved Ombudsmandsinstitutionen med erfaring fra forskellige miljø- og energiretlige områder.
Udgave 2, 2006 | 672 sider | ISBN 9788757412550
|
Miljøretten 1Almindelige emner
af Ellen Margrethe Basse (red.), Orla Friis Jensen, Morten Engberg, Helle Tegner Anker, Veit Koester, Gorm Toftegaard Nielsen, Birgitte Egelund Olsen, Peter Pagh
Denne bog beskriver rammerne for anvendelsen af miljølovgivning på tværs af internationale, EU-retlige og nationale regler og principper med en behandling af alle centrale generelle emner. Omfattende lovændringer har begrundet, at betydelige dele af bogen ikke blot er blevet opdateret. Der er tale om en regulær omskrivning af flere kapitler. De nævnte lovændringer er primært begrundet i internationale forpligtelser og EU-krav. Nationalt er der i perioden 2001-2005 endvidere gennemført en række organisatoriske ændringer, ligesom der er sket ændringer i valget af virkemidler og i prioriteringen af og mellem indsatsområder. Bl.a. indgår de ændringer, der træder i kraft med udmøntningen af kommunalreformen den 1. januar 2007. Materialeindsamling er afsluttet i november 2005. I omskrivningen af denne bog er EU-rettens betydning for den almindelige forvaltningsret blevet fremhævet mere, end tilfældet var i 1. udgave. De energiretlige emner samt klimaspørgsmål er endvidere inddraget i langt større udstrækning, end de var i 1. udgave. Anden udgave af Miljøretten bind 1-5 samt første udgave af Miljøretten bind 6 udkommer alle i 2006. Sidstnævnte bind behandler energi- og klimaretlige emner. Opdateringen og omskrivningen mv. af Miljøretten er bl.a. begrundet i lærebogsbehovet på den nye Masteruddannelse i Miljø-og Energiret (MEEL), der udbydes i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Handelshøjskolen i Århus, Syddansk Universitet og Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. Bøgerne fremstår hver især som selvstændige enheder, hvor forskellige forfattere med ekspertise inden for de respektive emner beskriver regler og praksis.
Udgave 2, 2006 | 890 sider | ISBN 9788757412536
|
Miljøretten 2Arealanvendelse, natur- og kulturbeskyttelse Bogen behandler de natur- og kulturbeskyttelsesmålsætninger og de mange forskellige virkemidler, der anvendes på internationalt, EU og nationalt niveau. Blandt de centrale virkemidler må fremhæves VVM, SMV, fysiske planer, sektorplaner, forvaltningsafgørelser, aftaler og støtteordninger. 2. udgave er opdateret og udvidet i forhold til 1. udgave, der udkom i 2001. De afgørende ændringer, som med kommunalreformen gennemføres inden for planområdet - med afviklingen af regionplanerne, kommuneplanernes nye rolle og indførelsen af regionale udviklingsplaner - præger fremstillingen. Samspillet mellem de fysiske planer og Natura 2000-planer er et andet af de nye emner. Digital forvaltning og ejendomsregistrering - herunder ændringen af BBR-loven - og kvalitetsstyringsloven er ligeledes nye emner i bogen. Også de nye regler om energibesparelser og energimærkning af bygninger, der er et led i de nye energieffektiviseringstiltag, indgår i fremstillingen. Kapitlerne giver et godt overblik og en anvendelig indføring i emnerne både for den, der har behov for en lærebog, og for den, der søger svar på praktiske spørgsmål." Peter mortensen, Ugeskrift for Retsvæsen Opdateringen og omskrivningen mv. af Miljøretten er bl.a. begrundet i lærebogsbehovet på den nye Masteruddannelse i Miljø-og Energiret (MEEL), der udbydes i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Handelshøjskolen i Århus, Syddansk Universitet og Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. Bøgerne fremstår hver især som selvstændige enheder, hvor forskellige forfattere med ekspertise inden for de respektive emner beskriver regler og praksis.
Udgave 2, 2006 | 800 sider | ISBN 9788757412543
|
Kommunal Miljøforvaltning
af Helle Tegner Anker (ansv. red.), Birgitte Egelund Olsen (ansv. red.), Bent Ole Gram Mortensen (ansv. red.)
Udgave 1, 2006 | 283 sider | ISBN 9788757492057
|