Ann-Sofie Dahl


Udgivelser

NATO

- forsvar og fællesskab i forandring

NATO er i dag mere aktuel og relevant end nogensinde, efter fire år med præsident Trump i Det Hvide Hus, den russiske aggression i Østersøen og Nordatlanten, debatten om de to procent af medlemslandenes forsvarsbudgetter og med nye trusler fra Kina, cyberkrig og terrorisme.

Men hvad er NATO egentlig? Hvordan og hvorfor opstod dette forsvarssamarbejde på tværs af Atlanterhavet, hvordan har forsvarsalliancen udviklet sig i de mere end syv årtier, fra den kolde krig og til dagens verden, og hvordan tegner fremtiden sig for det transatlantiske samarbejde med Joe Biden som ny amerikansk præsident? Hvilken betydning har NATO for Danmark - og hvilken rolle spiller Danmark i NATO? Disse og mange flere spørgsmål belyses i bogen, der tegner et fremtidsperspektiv på baggrund af en gennemgang af NATOs historie fra 1949 til i dag.

Om forfatteren:

Ann-Sofie Dahl (f.1958), ph.d., er docent i international politik og Nonresident Senior Fellow ved the Scowcroft Center on International Security, Atlantic Council (USA). Hun har blandt andet været Senior Research Fellow ved Center for Militære Studier, KU. Hendes publikationer omfatter en række bøger om primært NATO og nordisk-baltisk sikkerhed.

”Dette er en vigtig bog om NATOs fortsatte relevans i det 21:a århundrade. Jeg mener, at NATO idag behøves mere end nogensinde, både som forsvarsalliance og et fællesskab baseret på demokratiske værdier. NATO er måske ikke altid så hurtig på Twitter, men alliancen har den militære rygrad der er nødvendig for forsvaret at vores demokratiske livsstil”. Anders Fogh Rasmussen NATO´s generalsekretær (2009-2014)

 

Læs mere
Udgave 1, 2021 | 241 sider | ISBN 9788757449563

Pris

E-bog Papirbog
315,00 kr 350,00 kr
Medlemspris Medlemspris
252,00 kr 280,00 kr