Anders Wivel og Sten Rynning


I denne måned hylder vi Anders Wivel og Sten Rynning. De har siden 2011 været redaktører af bogserien Studier i global politik og sikkerhed.

I serien publiceres fagfællebedømt forskning og værker om international politik og sikkerhed. Baggrunden er en stadig mere globaliseret verden, der dagligt sætter internationale spørgsmål på dagsordenen i Danmark. Til august udkommer endnu en bog i serien om det højaktuelle emne ’Cybertrusler og sikkerhed’. 

Sten Rynning er professor og prodekan for forskning ved det samfundsfaglige fakultet ved Syddansk Universitet, hvor han var leder af Center for War Studies i perioden 2011-2019. Hans primære forskningsinteresser er NATO og europæisk sikkerhed samt historisk forandring i udbredelsen af og former for krig. Han interesserer sig desuden for den samfundsmæssige relevans af akademisk viden og muligheden for at udbrede denne. Han er forfatter til en lang række danske og internationale publikationer.

Anders Wivel er professor i international politik ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Hans primære forskningsinteresser er udenrigspolitik, herunder særligt små landes udenrigspolitik, international sikkerhed og international politik teori, herunder særligt det realistiske perspektiv på international politik. Han er forfatter til en lang række danske og internationale publikationer. Anders er i foråret 2022 Visiting Scholar ved School of Politics and Global Studies, Arizona State University.