Q&A med forfatterne til Strategisk handlekraft

De fleste strategier bliver aldrig ført ud i livet. Det er et problem- og et stort potentiale. Organisationen og ledelsessystemet er vigtige midler til at eksekvere din strategi, men efter al sandsynlighed er de optimeret til at eksekvere den forrige… Hvis de skal løfte den nye strategi, skal organisationen og ledelsessystemet udvikles sammen med strategien.

Vi har været i dialog med Lotte Bøjer og Tune Hein, der er forfatterne bag den nye strategibog Strategisk handlekraft i 3D. For at give dig et indblik i de tanker, der danner baggrunden for den nye udgivelse om strategi og eksekvering kommer her en Q&A med forfatterne. 

Hvad danner baggrunden for bogen?
Mange års intensivt arbejde med strategieksekvering i praksis. Dels som strategi-ansvarlig i HOFOR og dels som ledelsesrådgiver i Hein & Partnere. Sammenholdt med/mod litteraturen og illustreret med danske cases fra virkeligheden.


Hvordan er 3D-modellen svaret på succesfuld strategieksekvering? 
Under halvdelen af strategier eksekveres i dag. Det viser utallige videnskabelige undersøgelser som varierer fra 50-90 % failure rate. Det er naturligvis et katastrofalt spild som vakte vores interesse, for med Nyrups ord "kan vi ikke gøre det lidt bedre..." Selvfølgelig kan vi det! Vi har observeret at mange strategier slæber organisationen og/eller ledelsessystemet efter sig som drivankre. Som faktorer der vil en anden vej - den gamle vej... I stedet skal organisation og ledelsessystem være vigtige trækkræfter for den nye strategi - men det kan de kun være, hvis de udvikles sammen med den. Enkelt, men ikke så ligetil – ellers havde alle jo gjort det.


Hvad bidrager bogen med til den allerede eksisterende litteratur om strategiarbejde? 
Et nyt perspektiv. Den viser, hvor hunden kan ligge begravet... At tricket kan være noget andet end mere pres, mere opfølgning, mere nedbrydning, mere måling - som er de gængse anbefalinger. At tricket kan være at erkende, at organisation og ledelsessystem måske slet ikke er indrettet til at eksekvere den nye strategi - uanset hvor meget man råber og skriger og maser på.

Læs mere om bogen Lotte Bøjer er afdelingschef i HOFOR med ansvar for forretningsudvikling, strategi, lean, projektledelsesværktøjer, ledelsessystemer og kommunikation. Lotte er uddannet cand.jur. og MBA, samt certificeret som coach, lean facilitator og projektleder.  Tune Hein er en af landets mest erfarne konsulenter inden for leder- og organisationsudvikling samt forandringsprojekter. Tune er uddannet på DTU, CBS og IMD og driver til daglig virksomheden Hein & Partnere.

Læs mere om bogen 

GRATIS KAPITEL 

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.