Preben Melander

Preben Melander

Preben Melander er cand.merc. i økonomistyring fra CBS og professor i anvendt ledelsesteknologi ved Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse (CVL), som driver anvendelsesorienteret ledelsesforskning i partnerskab med danske virksomheder og institutioner. Preben har forsket økonomistyringens ledelsesmæssige forudsætninger og udfordringer, hvor han har søgt at skabe synergi mellem erfaringsviden og teorividen til brug for praktisk problemløsning. PM har publiceret en lang række af bøger og artikler om sit forskningsfelt. Han er hovedredaktør af fagtidsskriftet ”Økonomistyring & Informatik”, som udkommer i Skandinavien.

Herudover har han siden 1984 været redaktør på tidsskriftet Økonomistyring og Informatik. Han er desuden en ivrig iværksætter, der har været med til at starte mange nye initiativer op, så som CVL og tre andre forskningscentre på CBS (Handleshøjskolen i København).

CV

  • Datachef i Bladkompagniet
  • Økonomidirektør, udvikling og administration af butikscentre

Bøger af Preben Melander

Det fortrængte offentlige lederskab

Det fortrængte offentlige lederskab

Offentlig ledelse efter New Public Management

af Preben Melander (ansv. red.)

Bogen har til formål at bidrage til debat om udviklingen af mere fleksible, praksisnære styrings- og ledelsesformer i det offentlige.

Udgave 1 2008 | 414 sider | ISBN 9788757419078

Pris DKK 495,00
Medl. DKK 396,00

Moderne økonomistyringsværktøjer

Moderne økonomistyringsværktøjer

- valg, design og anvendelse i praksis

af Preben Melander (red.) & Steen Nielsen (red.)

Artikelsamlingen giver en bred orientering om de mange aspekter, som i praksis må tages i betragtning ved valg og design af økonomistyringsløsning.

Udgave 1 2006 | 304 sider | ISBN 9788757414257

Pris DKK 410,00
Medl. DKK 328,00

Livet i offentlige organisationer

Livet i offentlige organisationer

af Preben Melander (ansv. red.), Hanne Foss Hansen, Torben Beck Jørgensen (ansv. red.), Marianne Antonsen, Poul-Erik Daugaard Jensen & Peter Skærbæk

Forfatterne beskriver, hvordan markedsstyring, bureaukratisk styring og faglig styring side om side fungerer i 4 udvalgte offentlige organisationer.

Udgave 2 1999 | 408 sider | ISBN 9788757467529

Pris DKK 690,00
Medl. DKK 552,00

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.