Voldgiftsloven

Med kommentarer

af Niels Schiersing


Udgave 1 2016
594 sider
Indbinding: Hardcover
ISBN: 9788757427448

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 1560,00)DKK 1950,00
e-Bog(Medlemmer DKK 1404,00)DKK 1755,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

NYHED! Den første kommenterede voldgiftslov i Danmark
Voldgiftsloven trådte i kraft 1. juli 2005, hvilket er mere end 10 år siden. På trods af voldgiftslovens vigtighed for danske virksomheder, er der ikke tidligere udarbejdet en lovkommentar på området. Denne kommenterede voldgiftlov er derfor helt unik og den første af sin art i Danmark.

Lovkommentaren indeholder en gennemgang og analyse af voldgiftslovens enkelte bestemmelser. Vægten er lagt på retspraksis. De enkelte paragraffer er kommenteret på baggrund af mere end 500 retsafgørelser fra særligt de tre nordiske lande Danmark, Sverige, Norge, men også England, som er en helt central jurisdiktion for voldgift. Endvidere er der henvisninger til ca. 50 danske voldgiftskendelser.

Der er i vidt omfang anvendt citater fra afgørelsens præmisser med henblik på bedre at anskueliggøre domstolens overvejelser og for at gøre fremstillingen mere praktisk anvendelig.

Lovkommentaren er uundværlig for alle, der beskæftiger sig med voldgift.

Om forfatteren

Niels Schiersing er cand jur fra 1985 og har 20 års erfaring som partner i danske advokatfirmaer. Han er både dansk advokat og engelsk solicitor, hvilket giver ham et indgående kendskab til de to førende retssystemer på verdensplan, civil law og common law. Som medlem af Copenhagen Chambers virker Niels Schiersing som voldgiftsdommer, mediator og legal expert i nationale og internationale kommercielle voldgiftssager og voldgiftssager om investeringsbeskyttelse. Læs mere om forfatteren Niels Schiersing.


Uddrag af Niels Schiersings forord

Voldgiftsloven trådte i kraft den 1. juli 2005, altså for mere end 10 år siden. Uanset at der er tale om en uhyre vigtig lov for danske virksomheder og personer i relation til løsning af en mangfoldighed af – særligt kommercielle – tvister, har der indtil videre alene i Danmark foreligget en monografi om voldgift fra 2008, nogle mere praktisk orienterede fremstillinger samt en specialiseret PhD-afhandling fra 2006 om voldgiftsaftalen.

Der har derimod ikke eksisteret en lovkommentar indeholdende en egentlig analyse af voldgiftslovens enkelte bestemmelser. Modsat i Norge og Sverige, hvor der foreligger flere glimrende kommentarer til de respektive landes voldgiftslove samt nogle meget udførlige og velskrevne monografier herom. Som følge af min teoretiske interesse for voldgift og praktiske erfaring som procedør og voldgiftsdommer påtog jeg mig derfor for nogen tid siden at udarbejde en kommentar til den danske voldgiftslov.

Nu foreligger resultatet, og jeg håber, at det vil blive til glæde for såvel teoretikere som ikke mindst en håndbog for praktikere inden for dette stadigt vigtigere retsområde. Winston Churchill er citeret for mange ting, herunder følgende:

 »Writing a book is an adventure. To begin with it is a toy and an amusement. Then it becomes a mistress, then it becomes a master, then it becomes a tyrant. The last phase is that just as you are about to be reconciled to your servitude, you kill the monster and fling him to the public

Den følelse kan jeg fuldt ud tilslutte mig. 

Se flere bøger inden for retspleje  Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.