Tvivl Magt Æstetik

Samtaler, refleksioner og fortællinger om ledelse

af Sejr Meldgaard


Udgave 1 2014
397 sider
ISBN: 9788757430844

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 340,00)DKK 425,00
e-BogDKK 382,50
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Få inspiration til arbejdet med ledelse og forandring gennem samtaler, refleksioner og fortællinger. At sammenstille tvivl, magt og æstetik i ledelsessammenhæng er en sjældenhed. Det er næsten for anmassende. Vi har ikke tradition for at tale om disse begreber. Men de er jo alligevel særdeles nærværende. Det er derfor Sejr Meldgaard tager fat på det i denne bog. 

At være i tvivl som leder, eksponerer vi sjældent. Men at tvivle og give slip er også at vise ydmyghed, give plads til eftertænksomhed og derved skabe en nysgerrighed, der åbner helt nye muligheder og løsninger. At have magt og forvalte den, skal bringes sammen med mål og værdier, så magten bliver meningsfuld for andre. Ellers har den ikke sin reelle berettigelse. Men magt er sjældent synlig, rationel eller følger bestemte diagrammer. Derfor kræver det noget mere at agere i forhold til en organisations magtpositioner, end blot at have den formelle magt. Det æstetiske i forhold til ledelse er hverken veldefineret eller særlig operationelt. Men det er der. Det iscenesætter, skaber rammer, faciliterer og skaber sammenhæng mellem tvivlen og magten. Og bliver dermed en måde at mærke verden på og en måde at bedrive ledelse på. Målet er i ledelsesmæssig praksis at inddrage tvivlen, magten og æstetikken for derved at skabe bedre vilkår for ledelse og gøre den mere produktiv. 

Bogen tager afsæt i samtaler med 12 ledere om, hvordan de arbejder med ledelse, udvikling og forandring, bruger sig selv og agerer i lederrollen. Disse ledere er Jacob Brønnum, Lars Storr-Hansen, Ulrik Jacobi, Kjeld Møllgård, Tore Duvold, Gudmund Knudsen, Ole Møller, Caroline Reiler, Marianne Båstrup-Larsen, Ole Stilling, Marianne Wier og Mikkel Wold, der alle selv er optaget af, hvordan de forholder sig til tvivlen, forvalter magten og gestalter det æstetiske. Titlen rummer således:

  • Samtaler med en række ledere fra den offentlige og private sektor om ledelse, udvikling og (organisations)forandring
  • Sanseprægede sære fortællinger og eventyr om ledelse og forandring og mangel på samme for at angive, at der er mange sandheder og åbne for det, der er mellem linjerne
  • Refleksioner og perspektiveringer som trædesten mellem de faktuelle samtaler med ledere og de sære fiktionsfortællinger.

Om forfatteren
Sejr Meldgaard er stifter og indehaver af Meldgaard konsulentvirksomhed som har eksisteret i over 19 år. Sejr har erfaringer med arbejde inden for forandring og udvikling både på individuelt-, afdelings- og på organisatorisk niveau. Læs mere om forfatter Sejr Meldgaard.
  

Udforsk flere bøger inden for Organisation og ledelse

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.