Toldret og retssikkerhed

af Dimitri Weil


Udgave 1 2011
294 sider
Format: E-bog
ISBN: 9788757494037

Køb denne titel

e-Bog(Medlemmer DKK 90,00)DKK 112,50
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Bogen er et resultat af forfatteres ph.d.-afhandling og tesen er, at toldrettens EU-retlige natur svækker retssikkerheden i relation til de toldretlige afgørelser, der træffes i Danmark. Retssikkerheden er med andre ord mindre end den ville have været, såfremt toldretten (teoretisk set) var et rent dansk anliggende.

Et af de væsentlige mål i Rom-traktaten fra 1957 var at medlemsstaterne indgik i en fælles toldunion med ens toldsatser og uden told eller tilsvarende afgifter. Dette er stadig indskrevet i det som vi i dag kalder for EU. Forfatterens udgangspunkt er imidlertid, at retssikkerheden bliver svækket af, at vi i Danmark har to gældende retssystemer, der reguleer toldområdet - det EU-retlige og det danske. Eftersom toldretten i Danmark er underlagt forvaltningsretten, der som det mest grundlæggende har retssikkerheden, hvorimod det mest centrale begreb er den frie bevægelighed for personer, vare tjenesteydelser og kapital i EU-retten.

Der behøver dog ikke at være en modsætning mellem retssikkerhed og økonomisk integration. Tværtimod kan man argumentere for at retssikkerhed er eller i hvert fald kan være med til at fremme økonomisk integration mellem medlemsstaterne. Men pointen er, at de to retssystemer har grundværdier, som ikke er identiske, hvilket forfatteren forsøger at uddybe med denne tese og endvidere stille spørgsmål ved EU-rettens forrang frem for den nationale i spørgsmålet om retssikkerhed.

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.