Støtte til vedvarende energi?

af Klaus Skytte, Ole Jess Olsen, Stine Grenaa Jensen & Poul Erik Morthorst


Udgave 1 2004
184 sider
ISBN: 9788757411058

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 176,00)DKK 220,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Bogen giver ikke blot en omfattende indførelse i erfaringskurver, innovationsteori og den historiske udvikling af vedvarende energiteknologier i den danske elsektor. Den kombinerer også emner indenfor innovationsteorien på en ny måde og opstiller en model for, hvordan man kan påvirke udviklingen af en teknologi bedst muligt.

Udvikling af teknologier til fremstilling af elektricitet ved brug af vedvarende energi har i mange år haft høj politisk prioritet i Danmark og har modtaget betydelig støtte. Resultaterne har været meget blandede. For nogle teknologier som vindkraft har udviklingen været en succes, mens den for andre er gået mere trægt. Hvad er forklaringen på de meget forskellige erfaringer? Kan succesen gentages for de andre teknologier blot ved at kopiere støtte- og rammebetingelserne fra vindkraft?

Disse spørgsmål søges besvaret i bogen. Erfaringskurver og relevant innovationsteori gennemgås, og der opstilles en analytisk model for forskellige faser i teknologiernes udviklingsforløb. Desuden opstilles anbefalinger for sammensætningen af støttetiltag, der kan sikre en effektiv udvikling af disse teknologier. Udgangspunktet er, at en politisk beslutning om at støtte udviklingen af en bestemt teknologi ikke i sig selv garanterer, at denne teknologi bliver pålidelig og effektiv.

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.