Sproghandlinger i tysk

af Peter Colliander & Doris Hansen


Udgave 2 2004
153 sider
ISBN: 9788762902671

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 152,00)DKK 190,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

2. udgave af "Sproghandlinger i tysk" indeholder nu den mest omfattende og systematiske dansksprogede fremstilling af de tyske sprogpartiklers brug. Bogen er udvidet med afsnit om semantik, præsuppositioner og konversationelle implikaturer, og kapitlet om sproglige udtryksmidler er udvidet kraftigt, blandt andet inden for modalverberne og sprogpartiklerne. 

Det er ikke ligegyldigt, hvordan man siger det, man ønsker at give udtryk for. Hvad der i én kommunikationssituation er en passende udtryksmåde, kan i en anden situation få fatale følger for kommunikationens succes. Bogen behandler med udgangspunkt i klassisk sproghandlingsteori de forskellige typer sproghandlinger og kriterier for, hvornår kommunikationen lykkes, og hvorfor den i en bestemt kommunikationssituation kan være mindre vellykket - og hvordan sproghandlingen måske endda kan misforstås.

Bogen giver et stort antal eksempler på, hvordan man i givne kommunikationssituationer, fortrinsvis hentet fra erhvervslivet, kan udføre bestemte sproghandlinger. Desuden gives en oversigt over de vigtigste sproglige konstruktioners prototypiske funktioner.

Bogen henvender sig til tyskstuderende på alle niveauer, men også til alle andre, der er interesseret i, hvordan selve kommunikationssituationen kan være afgørende for valget af de sproglige udtryk.

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.