Spor - i forskning og politik

af Bo Bøgeskov (ansv. red.), Finn Junge-Jensen (red.) & Uffe Østergård (red.)


Udgave 1 2017
146 sider
Indbinding: Softcover
ISBN: 9788757440232

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 156,00)DKK 195,00
e-Bog(Medlemmer DKK 140,40)DKK 175,50
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Spor – i forskning og politik er et festligt, kritisk skrift udgivet i anledning af, at Ove Kaj Pedersen træder tilbage som professor for at overgå til livet som utvivlsomt aktiv emeritus. Det rummer personlige beretninger om mødet med Ove og betragtninger over forskellige sider af Oves offentlige virke og hans forskning.

Bidragydere listet efter rækkefølgen af deres bidrag i bogen:

 • Hans Jürgen Stehr
 • Peter Kjær
 • Niels Åkerstrøm Andersen
 • Rune Slagstad
 • Finn Junge-Jensen
 • Lisbeth Knudsen
 • Nils Gunder Hansen
 • John L. Campbell
 • Leonard Seabrooke
 • John A. Hall
 • Lars Bo Kaspersen
 • Niels Kjærgård
 • Peter Gorm Hansen
 • Per Øhrgaard
 • Michael Schelde

Til støtte for overblikket over en ekstraordinær karriere med markante forskningsresultater, skabelse af nye institutioner og en konsekvent formidling og deltagelse i den demokratiske debat indeholder bogen til sidst en tidslinje. Læs selv og diskutér i Oves kritiske og utålmodige ånd.

Bogen er redigeret af sekretariatsleder Bo Bøgeskov, fhv. rektor Finn Junge-Jensen & professor emeritus Uffe Østergaard.


Smagsprøver fra bogen

”Lad det nu bare være sagt med det samme. Der er alt for få af hans slags i den offentlige debat. Forskere, som tør vove pelsen og gå op imod de helligste dogmer i samfundsdebatten og de stærkeste antagelser på parnasset af magthavere i landet. Ikke på enkeltsager og aktuelle punktnedslag i nyhedsstrømmen, men på den lange bane med perspektiv og udsyn. Ikke styret af mediernes dagsaktuelle ræs, men styret af evnen til selv at sætte dagsordenen med artikler og bøger. Som tør udfordre store faggrupper som f.eks. de offentligt ansatte og puffe gevaldigt til deres ansvar og bidrag til samfundsudviklingen. Forskere, som tør udfordre vanetænkningen hos sine egne fagfæller. Som tør blive ved med at stille spørgsmål – også til egne tidligere teorier og ved noget så sakrosankt i det offentlige rum som velfærdsstaten.”
- Lisbeth Knudsen

”Problemet er sådan set ikke, at der lægges planer – hvad skulle vi gøre uden dem? – men at så meget planlægges af mennesker, som har abstrakt forstand på planlægning, men ringe eller slet ingen konkret viden om de områder, der planlægges for. Formentlig er dette forhold i virkeligheden konkurrencestatens største problem og det, som på lidt længere sigt vil føre til, at den lige præcis ikke er og heller aldrig bliver konkurrencedygtig. Den pessimistiske konklusion: Det er blevet meget værre siden 1970, og nu går det snart helt galt. Den mest optimistiske konklusion, som jeg henter hos Villy Sørensen: »at når det er gået, om end galt, hidindtil, går det nok også, om end lige så galt, herefter«.”
- Per Øhrgaard


Udforsk flere bøger inden for Politik og Sociologi

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.