Skatteretlig genoptagelse

af Mette Holm Høgsbro


Udgave 1 2004
441 sider
ISBN: 9788757411256

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 616,00)DKK 770,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Bogen omhandler genoptagelse af skatteansættelsen og skatteretlige tilladelser og dispensationer.

De to områder er væsensforskellige i relation til den skatteretlige regulering. Genoptagelse af skatteansættelsen er reguleret ved de såkaldte fristregler, der i sin nuværende form blev indført ved lov nr. 410 af 2. juni 2003, på baggrund af Fristudvalgets Betænkning 1426/2003. Forfatteren deltog som sekretær for Fristudvalget. Fristreglerne er bogens hovedområde, og bogen er det første samlede værk om de nye fristregler. Bogen omhandler endvidere genoptagelse af skatteretlige tilladelser og dispensationer. Dette område er ikke reguleret af særskatteregler. Hjemlen for genoptagelse er her almindelige forvaltningsretlige principper. Der er aldrig tidligere udarbejdet en fremstilling om sidstnævnte område.

Skatteretten er en del af forvaltningsretten. Ved en undersøgelse af praksis og regler om skatteretlig genoptagelse har det derfor været naturligt og nødvendigt at inddrage forvaltningsretten. Giver den skatteretlige regulering anledning til tvivl, eller er der områder, der er ulovregulerede, skal der ske fortolkning og udfyldning med hjælp fra den almindelige forvaltningsret. Denne retlige forbindelse mellem skatteretten og forvaltningsretten har medført, at der i bogen er foretaget en selvstændig behandling af de forvaltningsretlige principper for genoptagelse og ændring af afgørelser.

Bogen vil være et vigtigt værktøj for alle, der beskæftiger sig med skatteretlige afgørelser, herunder mulighederne for at ændre og/eller støtte ret på sådanne. Samtidig giver bogen et overblik over de mange udtryk og begreber, der relaterer sig til genoptagelse, f.eks. begreberne remonstration, omgørelse, tilbagekaldelse, ændring mv.

Bogen er baseret på forfatterens ph.d.-afhandling.