Selskabsretlig Håndbog

af Nils Kjellegaard Jensen


Udgave 2 2010
266 sider
ISBN: 9788776731991

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 398,00)DKK 497,50
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Bogen indeholder en overskuelig og praksisorienteret fremstilling af reglerne om kapitaludtræk (udbytte, kapitalnedsættelse, egne kapitalandele, selvfinansiering m.v.) i den gældende og i den nye danske (aktie- og anparts-)selskabslovgivning efter den store selskabsreform med ikrafttræden i 2010.Også de relevante regnskabsmæssige og skattemæssige forhold i forbindelse med kapitaludtræk omtales.

Bogen er nemt anvendelig og er opdelt i talrige, velafgrænsede (under-)afsnit med klare overskrifter, og er derfor velegnet som praktisk opslagsværk, når der i det daglige søges svar på eller viden om helt konkrete problemstillinger eller spørgsmål vedr. fx ekstraordinært udbytte, koncernlån og selvfinansiering m.v. Læseren kan let søge og finde svar på konkrete spørgsmål uden nødvendigvis på forhånd at kende den/de (nye) relevante lovparagraffer eller det indbyrdes samspil med andre lovbestemmelser et (helt) andet sted i loven.

Bogen henvender sig til advokater, revisorer, firmajurister, økonomichefer og andre praktikere fx i finanssektoren, herunder også advokater, der virker som kuratorer. Selskabslovgivningens regler om retsfølgerne af ulovlig kapitalafgang (f.eks. krav om tilbagebetaling, erstatningsansvar), der ofte (kan) påberåbes som alternativ til omstødelsesreglerne efter konkursloven, er skænket et særskilt afsnit.

Selvom bogens sigte ikke er at foretage en tilbundsgående juridisk-teoretisk analyse af hver enkelt problemstilling, er bogen ligeledes relevant for studerende og forskere.

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.