Ret, demokrati og globalisering

Om kosmopolitanisme og empirisme

af Jens Teilberg Søndergaard


Udgave 1 2003
342 sider
ISBN: 9788757405231

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 324,80)DKK 406,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Det hævdes ofte, at globaliseringen truer demokratiet. Mange kræver derfor, at vi styrker den internationale retsorden med henblik på at imødegå denne trussel mod demokratiet. Men er retlige institutioner universalmidlet til at skabe mere demokratiske tilstande? I denne bog hævdes det, at det ikke nødvendigvis er tilfældet.

I bogen undersøges, hvorledes forståelsen af forholdet mellem ret og demokrati har udviklet sig siden de demokratiske revolutioner i slutningen af 1700-tallet og frem til i dag. Hvor kravet om demokrati dengang virkede destabiliserende for statsmagten, så er der i dag en tendens til, at den megen tale om demokrati snarere virker pacificerende på demokratisk kritik af den eksisterende samfundsorden. Vi taler mere og mere om demokrati, men ordet betyder mindre og mindre.

Forfatteren forsøger på den baggrund at revitalisere demokratiet ved at søge mod en demokrati-forståelse, der i større omfang relaterer sig til muligheden for forandring. Det sker via en reformulering af, hvad frihed er. En reformulering, der henter sin inspiration hos så forskellige forfattere som den franske filosof Gilles Deleuze og den italienske renæssance-tænker Niccolò Machiavelli.

Bogen indeholder endvidere en række konkrete analyser af udvalgte retlige figurers relation til den demokratiske tanke. Blandt andet analyseres det EU-retlige princip om forrang og den folkeretlige ret til selvbestemmelse.

Bogen er forfatterens Ph.D.-afhandling.

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.