Privat kaution

behovet for en kodifikation af privat kaution for banklån

af Nina Dietz Legind


Udgave 1 2002
380 sider
ISBN: 9788757408638

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 400,00)DKK 500,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Det har ofte været hævdet, at privat kaution for banklån ikke længere anvendes. Imidlertid tyder bl.a. antallet af sager ved Pengeinstitutankenævnet på, at dette nu alligevel er tilfældet.

Bogen omhandler udvalgte problemstillinger, der forekommer ved privat kaution for banklån. Der redegøres for gældende ret - de udvalgte problemstillinger behandles således retsdogmatisk - samme problemstillinger behandles ligeledes i et retspolitisk perspektiv. I Norge og Finland er privat kaution allerede reguleret i vidt omfang. Dele af norsk og finsk lov behandles indgående, og relevante bestemmelser anvendes som inspiration til bogens retspolitiske afsnit, hvor der argumenteres for ændringer af dele af kautionsretten, som vurderes at være formålstjenelige. Selvom bogen har et retspolitisk sigte, er den skrevet således, at den også er af interesse for praktikere.

Finansrådet og Forbrugerrådet har i september 2001 indgået en aftale, hvori de giver udtryk for de giver udtryk for deres fælles holdning til regler for privat kaution. Denne fælles holdning til regler for privat kaution behandles ekskurs i bogen.

Bogen er forfatterens Ph.D. afhandling.