Persondataretlige grundfigurer

Strejftog i den nye persondataret

af Peter Blume


Udgave 1 2017
195 sider
Indbinding: Softcover
ISBN: 9788757435375

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 320,00)DKK 400,00
e-BogDKK 340,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Med EU-persondataretsforordningen er der sket væsentlige ændringer i den persondataretlige regulering, som ikke blot har praktisk, men tillige principiel betydning. Meget af det, som med persondataloven gælder i dag, vil fortsætte, men i en ny indpakning, samtidig med at egentlige nye tiltag ser dagens lys. Dette bliver en del af dansk ret, når forordningen får virkninger 25. maj 2018.

Denne begivenhed gør det nærliggende at overveje de grundlæggende retlige figurer, der understøtter databeskyttelsen og som har betydning for den interesseafvejning, som reguleringen hviler på. Et centralt spørgsmål er på hvilken måde relationerne mellem de registrerede og de dataansvarlige samt databehandlerne kan normeres således, at der en tilfredsstillende databeskyttelse og samtidig en realistisk mulighed for at anvende personoplysninger. Dette spørgsmål kræver konstant nye svar. Bogen indeholder overvejelser og refleksioner vedrørende en række af persondatarettens grundspørgsmål. 

Om Forfatteren:
Peter Blume er professor ved Det Juridisk Fakultet, Københavns Universitet, hvor han forsker og underviser i persondataret. Forfatter til mange persondataretlige artikler og bøger. Læs mere om Peter Blume.




Udforsk flere bøger inden for Forfatnings- og forvaltningsret


Få 15% i rabat på din første bestilling >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
15% i rabat på din første bestilling

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.