Nedrustning

i et folkeretligt perspektiv

af John Kierulf


Udgave 1 2014
278 sider
ISBN: 9788757432480

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 340,00)DKK 425,00
e-Bog(Medlemmer DKK 306,00)DKK 382,50
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Nedrustning er den første, omfattende beskrivelse på dansk af den folkeretlige regulering af nedrustning, våbenkontrol og ikke-spredning af såvel masseødelæggelsesvåben som konventionelle våben, herunder håndvåben, inhumane våben, anti-personelminer og klyngebomber. Bogen indeholder en retlig beskrivelse af reglerne, som de er formuleret i traktater og konventioner samt i den folkeretlige sædvaneret.

Nedrustning er inddelt i følgende tre dele:

  • Den folkeretlige baggrund og sammenhæng samt den historiske udvikling af nedrustnings-, våbenkontrol- og ikke-spredningsaftalerne.
  • De gældende nedrustnings-, våbenkontrol- og ikke-spredningsaftaler vedrørende masseødelæggelsesvåben og konventionelle våben.
  • Anbefalinger for den videre udvikling af regimerne for den folkeretlige regulering af nedrustning, våbenkontrol og ikke-spredning.


”Ifølge mange tidligere koldkrigere og militære chefer er vi nået til et afgørende vendepunkt med hensyn til atomvåben:Enten reduceres og i sidste ende afskaffes alle atomvåben, eller også kan atomvåben med stor sandsynlighed forventes spredt til endnu flere lande – og hvad der er endnu værre – til terrororganisationer, der ikke lader sig skræmme af atomvåbenstaternes nukleare afskrækkelsesstrategier. Med henblik på at fremme nedrustningsforhandlingerne om atomvåben burde Danmark derfor sammen med bl.a. Tyskland, Holland og Belgien, hvor der fortsat er placeret amerikanske taktiske atombomber, kræve disse atomvåben fjernet fra de europæiske lande.”

- John Kierulf, Information, august 2015

Udforsk flere bøger inden for politik og sociologi

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.