Moderne økonomistyringsværktøjer

- valg, design og anvendelse i praksis

af Preben Melander (red.) & Steen Nielsen (red.)


Udgave 1 2006
304 sider
ISBN: 9788757414257

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 328,00)DKK 410,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Økonomistyringens koncepter og recepter har i dag indtaget en markant plads i det danske ledelsesrum. Stadigt nye modeller og metoder ser dagens lys. Ofte er der tale om universelle globale standardværktøjer designet i internationale udviklingsmiljøer, især i USA. Activity Based Costing (ABC) og Balanced Scorecard (BSC) er typiske eksempler. Disse globale ekspertsystemer spredes som en virus i en global epidemi og bliver en stærk norm, som de fleste ansvarlige ledere må forholde sig til.

Denne udvikling er også kendt i såvel danske virksomheder som offentlige organisationer. Alle kender f.eks. ABC og BSC. Men det store spørgsmål er, om disse forskrifter nu også er de bedst egnede og mest nyttige i alle ledelsessituationer. Der er jo mange andre at vælge imellem.

Denne artikelsamling har til formål at give en bred orientering om de mange aspekter, som i praksis må tages i betragtning ved valg og design af økonomistyringsløsning. Desuden gives en oversigt over 15 moderne værktøjer, som tilsammen giver et relevant, men næppe fuldstændigt billede af valgmulighederne. Der er tale om korte værktøjsbeskrivelser, som blot har til formål at give læserne en fornemmelse af værktøjernes idégrundlag og funktionsform. Ved en nærmere vurdering af værktøjernes metodik og deres design- og anvendelsesproblemer henvises læserne i artiklerne til mere specialiseret litteratur. Det er målet med bogen at give læserne et oversigtskort til at navigere i værktøjskassens mange labyrinter. Forhåbentligt giver det inspiration og appetit til nærmere analyse og overvejelse.

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.