Lovkyndighed og vederhæftighed

af Pernille Ulla Knudsen


Udgave 1 2001
424 sider
ISBN: 9788757406184

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 232,00)DKK 290,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Byfogedembedet ændrede i 1700-tallet fuldstændig karakter. Oprindeligt var byfogeden dommer ved den lokale underret, bytinget i købstæderne, uden andre forudsætninger end, at være en velestimeret borger blandt mange andre lokale embedsmænd. Op gennem 1700-tallet blev byfogedembedet ved sammenlægning med andre embeder krumtapen i det danske lokalstyre. De overtog herredsfogedernes embedsopgaver, blev borgmestre og rådmænd, politimestre og skifteforvaltere. Kun ganske få købstæder i Danmark formåede at fastholde en selvstændig magistrat.

I den samme periode forandrede retssystemet ved underretterne sigt radikalt fra at være et offentligt mødested for indbyggerne med mundtlig procedure, blev aktørerne ved underretterne professionelle jurister, proceduren skriftlig og møderne lukkede. Adgangen til underretterne blev således vanskeligere for menigmand.

Til trods for den afgørende rolle byfogederne spillede i denne forbindelse, har de ikke tidligere været genstand for en særlig undersøgelse, og denne bog er således den første større fremstilling om byfogeden, med væsentlige bidrag til forståelsen af retspraksis og udviklingen ved underretterne i 1700-tallet.

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.