Enhver Stats pligt...

International Strafferet og Dansk Ret

af Andreas Laursen (red.) & Lars Plum (ansv. red.)


Udgave 1 2007
573 sider
ISBN: 9788757413397

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 696,00)DKK 870,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Med oprettelsen af Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag, der kun skal behandle sager, som staterne enten ikke vil eller ikke kan pådømme, er det for alvor blevet aktuelt at få belyst den internationale strafferet i en dansk sammenhæng. Og denne sammenhæng kan naturligvis ikke være uberørt af at de lande, vi har retstraditioner fælles med, også er i fuld gang med at forholde sig til den strafferetlige verden, som den ser ud efter murens fald og med mange, meget alvorlige konflikter, der bringer mange flygtninge, ofre, vidner men også gerningsmænd vidt omkring.

I Danmark har vi nu haft en Statsadvokatur for Særlige Internationale Straffesager i lidt over fire år, og der er intet, der tyder på, at der ikke også fremover er et væsentligt behov for at håndtere internationale forbrydelser i dansk ret.

Bogen samler en række fremtrædende teoretikere og praktikere, navnlig fra Danmark, men også fra vore nabolande, Norge og Sverige, der bidrager til en mosaik i tre dele:

Hvordan har de internationale forbrydelser - folkedrab, forbrydelser mod menneskeheden, krigsforbrydelser, tortur og terrorisme - udviklet sig i den internationale strafferet? Hvad er der sket efter dommen i Nürnberg og navnlig i det seneste ti år?

Hvordan forholder Danmark og den danske strafferet sig til de internationale forbrydelser og de forpligtelser, folkeretten pålægger stater i forhold til disse?

Hvad er der sket i verden, som har betinget, at staterne er nødt til at gøre noget ved disse sager, og hvad er der konkret sket i Danmark, Norge og Sverige i de seneste år?