Det fortrængte offentlige lederskab

Offentlig ledelse efter New Public Management

af Preben Melander (ansv. red.)


Udgave 1 2008
414 sider
ISBN: 9788757419078

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 396,00)DKK 495,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Den offentlige sektors styrings- og ledelsesforhold er i disse år genstand for bred debat. Kvalitetsreformen har bidraget hertil ved at sætte kvalitetsforbedringer, afbureaukratisering og ledelsesudvikling på dagsordenen. De store reformer - Budgetreformen og Moderniseringsprogrammet - fra 1980'erne har nu virket i 25 år og trænger til et hovedeftersyn. De byggede på "New Public Management"-ideologien (NPM), som søgte at indføre moderne rationelle styringskoncepter hentet fra den private sektor: mål- og resultatstyring, performance management, kontraktstyring, koncernstyring, etc. De finanspolitiske tiltag blev en succes, men NPM-medicinen havde nogle organisatoriske bivirkninger, som i dag virker hæmmende på institutionernes performance og innovationsevne. De udbredte kontrol- og registreringssystemer har taget overhånd og har i for høj grad beslaglagt ledernes og medarbejdernes tid, opmærksomhed, energi og innovationskraft. Fokus er flyttet fra personaleledelse, brugerkontakt og kvalitetsudvikling over mod administration, kontrol og bogholderi. Lederskabet er dermed blevet fortrængt.

Der er skabt et behov for nye ledelseskoncepter, der forener de målrettede styringsmetoder med de reelle sociale og menneskelige udfoldelsesmuligheder. Bogen har til formål at bidrage til en konstruktiv debat om udviklingen af mere fleksible praksisnære styrings- og ledelsesformer, der tilgodeser institutionernes faglige, sociale og produktionsmæssige mangfoldighed og akutte innovationsbehov.

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.