Den kriminelle karriere

af Britta Kyvsgaard


Udgave 1 1998
264 sider
ISBN: 9788757400656

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 344,00)DKK 430,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Hvor stor en del af den danske befolkning registreres for lovovertrædelser? Hvor stor variation er der i kriminalitetens omfang mellem de enkelte lovovertrædere? Specialiserer lovovertrædere sig i bestemte forbrydelser eller eskalerer kriminalitetens grovhed i løbet af den kriminelle karriere?

Den kriminelle karriere belyser kriminalitetens fordeling og udvikling på individniveau. Analyserne relateres til de enkelte individers køn, alder og socio-økonomiske stilling. Undersøgelsen er baseret på oplysninger om den registrerede kriminalitet blandt en femtendedel af den danske befolkning over en periode på 13 år, hvilket gør den til den hidtil mest omfattende i internationalt perspektiv.

Bogen analyserer endvidere straffens uskadeliggørende og afskrækkende virkning. Resultaterne heraf diskuteres i sammenhæng med resultater fra anden forskning og med den aktuelt tiltagende behandlingsoptimisme på det kriminalpolitiske felt. Endelig afsluttes bogen med teoretiske overvejelser.

Britta Kyvsgaard (mag.art. og lic.jur.) er forsknings- og dokumentationskonsulent i Justitsministeriet. Hun har tidligere været tilknyttet Retsvidenskabeligt Institut D ved Københavns Universitet som forsker. Hendes udgivelser omfatter bl.a. » og fængslet ta¿r de sidste. Om kriminalitet, straf og levevilkår« (1989) samt »Ny ungdom. Om familie, skole, fritid, lovkyndighed og kriminalitet« (1992), der begge er udkommet på Jurist- og Økonomforbundets Forlag.

Sammen med disse 2 tidligere udgivelser på Jurist- og Økonomforbundets Forlag, er afhandlingen Den kriminelle karriere antaget af Det juridiske Fakultet ved Københavns Universitet til offentligt af forsvares for den juridiske doktorgrad. Forsvaret til finde sted den 24. april 1998 kl. 13.00 i Auditorium A i Studiegården, Studiestræde 6.

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.