Demokrati fra neden

Casestudier fra en dansk kommune

af Jens Hoff (ansv. red.), Henrik Paul Bang (ansv. red.) & Allan Dreyer Hansen (ansv. red.)


Udgave 1 2000
368 sider
ISBN: 9788757402841

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 376,00)DKK 470,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

PRESSEMEDDELELSE november 2000

"Demokrati fra neden" belyser det danske demokrati "nedenfra" - som det leves og opleves i hverdagen af den enkelte borger i det nære og lokale samfund. Der stilles skarpt på forestillingen om, at de formelle repræsentative politiske kanalers betydning mindskes, og at vi bevæger os i retning af "netværkssamfundet", hvor politikken fastlægges i et kompliceret samspil mellem forvaltere, ildsjæle, virksomheder, politikere og medier.

På denne baggrund rejses fundamentale spørgsmål: Hvordan og hvor skabes den lokale politik? Skabes der nye politiske institutioner, og hvordan virker de i forhold til borgernes muligheder for at gøre en forskel i politik og borgernes politiske og demokratiske identitet? Hvad sker der med politiker- og forvalterrollerne? Og hvordan påvirkes den politiske styrings demokratiske karakter? Forværres eller forbedres det lokale demokrati?

Spørgsmålene besvares med udgangspunkt i en række dybdeborende casestudier fra Skanderborg kommune. Studierne demonstrerer fremkomsten af en række nye former for demokratiske dilemmaer, som synes uundgåelige, men som også er produktive både i forhold til udviklingen af politisk-demokratisk kultur i Danmark og i forhold til teori herom. Bogen kaster lys over en række lokale politikprocesser og den lokale styrings demokratiske karakter, og forsøger igennem sit begrebsapparat, at bringe diskussionen og demokrati i netværkssamfundet i et væsentligt skridt fremad.

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.