Blå eller rød eller ...?

Dansk partipolitik 2005-2011 i perspektiv

af Lars Bille


Udgave 1 2014
285 sider
ISBN: 9788757429497

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 304,00)DKK 380,00
e-Bog(Medlemmer DKK 273,60)DKK 342,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Med udgivelsen af denne bog dækker krøniken om dansk partipolitik nu et kvart århundrede. Dansk partipolitik 1987-1998 beskrev de første knap ti år, Fra valgkamp til valgkamp behandlede perioden fra 1998 til 2001, Det nye flertal perioden fra 2001 til 2005 og Blå eller rød eller…? fører os frem til årsskiftet 2011/12.

Forfatterens halvårlige kronikker om den partipolitiske udvikling i Danmark, udgivet i tidsskriftet Økonomi og Politik, er en institution i forståelsen af dansk politik, og de danner baggrund for hans bidrag i den årlige, meget læste og citerede udgivelse om dansk politik i det anerkendte videnskabelige tidsskrift European Journal of Political Research. 

Hensigten med at udgive kronikkerne i en samlet form er at imødekomme behovet for en oversigtlig fremstilling af den partipolitiske udvikling. Bogens indledes med en skildring af det danske partisystems udvikling fra 1920 til 2005. Dermed er der mulighed for at vurdere de seneste års begivenheder i et langt historisk perspektiv samtidig med, at det giver vælgerne en mere sammenhængende fremstilling af udviklingen, end den de kan få gennem massemediernes dagsaktuelle og fragmenterede nyhedsstrøm. Da bogen har et detaljeret emne- og personregister, kan den også fungere som et opslagsværk.

Om forfatteren
Lars Bille er lektor emeritus ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet, hvor han siden 1969 har undervist og forsket i de politiske partier, partisystemer og dansk politik. Han har publiceret adskillige forskningsbidrag både internationalt og nationalt samt kommenteret dansk politik i medierne. Læs mere om Lars Bille


Udforsk flere bøger inden for politik og sociologi

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.