Befolkning og samfund

af Marianne Frank Hansen, Peter Philip Stephensen & Thomas Nyvang Dalgaard


Udgave 11 2016
121 sider
Indbinding: Softcover
ISBN: 9788762904446

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 160,00)DKK 200,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Hvordan hænger befolkningsudvikling og samfundsøkonomi sammen?

I 1966 blev der født ca. 88.000 personer i Danmark. Antallet af fødte faldt efterfølgende og 17 år senere – i 1983 – fødtes der blot omkring 51.000, hvilket fortsat udgør den mindste generation i nyere tid.

Om 20 år begynder generation 1966 at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, modtager efterfølgende folkepension og går med stor sandsynlighed til lægen lidt oftere, end tilfældet er i dag. På samme tidspunkt er generation 1983 aktiv på arbejdsmarkedet og udgør via skattebetalinger en væsentlig del af indtægtsgrundlaget for den offentlige sektor, der samtidig skal finansiere generation 1966´s pensionstilværelse, udgifter til de yngre generationers skolegang og børnepasning.

Ændringen i befolkningens alderssammensætning udgør dermed en betydelig udfordring for velfærdssamfundets indretning.

Denne bog omhandler samspillet mellem befolkningsudvikling og samfundsøkonomien. I fem kapitler beskrives indgående hvorledes dødelighed, fertilitet og vandringer har udviklet sig historisk, hvorledes det forventes, at befolkningen udvikler sig på sigt samt hvilken indflydelse befolkningsudviklingen har på samfundsøkonomien fremadrettet.

Om forfatterne:
Forfatterne til Befolkning og samfund arbejder alle i den uafhængige forskningsinstitution DREAM. Marianne Frank Hansen arbejder som souschef og udarbejder sammen med Danmarks Statistik den officielle nationale befolkningsfremskrivning. Læs hele Marianne Frank Hansens forfatterprofil.

Peter Stephensen arbejder som forskningschef i DREAM samt underviser i faget Anvendte Generelle Ligevægtsmodeller ved Københavns Universitet. Læs hele Peter Stephensens forfatterprofil.

Thomas Nyvang Dalgaard arbejder som specialkonsulent i DREAM og arbejder primært med modeludvikling og analyser på DREAM’s økonomiske modeller. Læs hele Thomas Nyvang Dalgaards forfatterprofil.


Se andre titler indenfor National & international økonomi


Befolkning & samfund er en del af serien Erhverv & samfund

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag >

Tilmeld dig nyhedsmailen i dag
Hold dig fagligt opdateret

Tilmeldingsformular til Djøf Forlags nyhedsbrev

*Vælg dine interesser:

i
For at forhindre misbrug af denne blanket, skal du sætte kryds i feltet. Eventuelt bliver du bedt om at indtaste en tekst, der vises som et billede.