Balanceret lederskab

Fra vision til virkelighed

af Richard Ledborg Hansen, Jan Toftholm Andersen & Claus Valentiner


Udgave 1 2009
281 sider
ISBN: 9788757419429

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 172,00)DKK 215,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Denne bog er et praktisk anvendelsesværktøj for ledere, der alle har til opgave, at skulle lede mennesker og derigennem skabe resultater - ofte i en omskiftelig og foranderlig hverdag.

Bogen fokuserer på de processer, der skaber rammen for forandringer. Den tager grundlæggende afsæt i en psykodynamisk perspektivering, med fokus på de arbejdsmæssige relationer i en systemisk sammenhæng.

Bogen kombinerer traditionel management tænkning med et organisationspsykologisk forståelsesapparat. Resultatet er blandet andet en række modeller, som lederen kan anvende direkte i sit forandringsarbejde eller lade sig inspirere af. Både når man skal forstå medarbejderne, sig selv og den proces man på en gang skal styre og samtidig selv er en del af.

Den centrale model i bogen er de fire V'er, der udgør kernen i enhver succesfuld forandring:

  • Visionen, der giver afsæt og mening for en forandring
  • Viljen hos medarbejderne til at "ville" forandringen
  • Viden, der er påkrævet for at skabe forandringen - og
  • Virkelighed - modet til at virkeliggøre sine ord gennem handling

Modellen er skabt ud fra en sund blanding af forfatternes personlige erfaringer, kombineret med et kvalitativt teoriapparat. Begge dele suppleres med udsagn fra 10 kendte topledere, der hver giver deres bud på hvilke kritiske succesparametre, der skaber en ny virkelighed.

Disse topledere er: Jørgen Jørgensen, Rigshospitalet, Stine Bosse, Tryg Vesta, Ida Sofie Jensen, Lægemiddelindustriforeningen, Henning Boisen, Kuoni Travel, Helle Ulrichsen, Region Hovedstaden, Lars Rebien, Novo Nordisk, Christian Nissen, Danmark Radio, Lars Munch, JP/Politikens Hus, Niels Boserup, TV2 og Kenneth Iversen, Unimerco.

Bogen medvirker til at stille skarpt på det faktum, at psykologiske processer hele tiden er til stede i organisationer af enhver størrelse - og påvirker alle forandringer - store som små. En manglende erkendelse heraf er medvirkende årsag til at mange forandringer ikke opnår det forventede resultat.