Afgifter og affaldsregulering

Miljøafgifter på affaldsforbrændingsområdet

af Marie Odgaard


Udgave 1 2011
394 sider
ISBN: 9788757426939

Køb denne titel

Papirbog(Medlemmer DKK 440,00)DKK 550,00
Antal:
Læseprogram:   
E-bogen kan kun læses med programmet Adobe Digital Editions.
Autorisering:Programmet skal autoriseres med dit personlige Adobe ID. Få et Adobe ID her.
Levering:Inden for 10 min. efter køb pr. e-mail.  Linket i e-mailen er gyldigt i 30 dage.
Returret:Da der er tale om straks-levering accepterer du ved køb, at du ikke har returret.
Udskriving:Du kan udskrive 1 gang.
Copy/paste:10 sider til andre programmer som eksempelvis Word.


LÆS MERE OM E-BØGER HER

Om bogen

Denne bog giver en indsigt i den historiske og nutidige behandling af det post-moderne affaldsproblem. Forfatteren stiller skarpt på hvordan vi lovmæssigt forholder os til det på en måde, der er skånsom over for miljøet og samtidig overholder både danske og europæiske miljødirektiver.

Affald er et af de ældste miljøproblemer i det moderne samfund. Der er et kvantespring fra at borgerne smed deres skrald og affald på gaden til at de i dag komposterer og sorterer affald. Særligt med koleraepidemien i 1850erne blev det klart, at det ikke var en holdbar løsning blot at smide affaldet ud på gaden. Affaldet skulle i stedet indsamles og køres på lossepladsen for at mindske muligheden for nye epidemier. Heller ikke denne løsning var dog i længden holdbar. Flytningen af affaldsmængderne gav arealmæssige problemer, efterhånden som de etablerede

lossepladser blev fyldt op. Det arealmæssige problem, som fulgte med deponering af affald på lossepladserne, blev efterhånden løst ved at brænde affaldet.

Forbrænding af affald medfører desværre en række problemer, på trods af at der også udledes en stor mængde varme- og kraftenergi. Der opstod derfor et nyt problem, da det erfaredes hvor miljøbelastende afbrændingen var i forhold til udledning af giftige dioxiner. Men hvordan skiller vi os så af med alt det affald vi genererer i det postmoderne forbrugssamfund?

Denne bog er baseret på Marie Odgaards ph.d-afhandling, hvor hun bl.a. samarbejdede med Aarhus Kommune i forhold til affald og affaldsregulering.