Cybertrusler

Pris

E-bog Papirbog
360,00 kr 400,00 kr
Medlemspris Medlemspris
288,00 kr 320,00 kr
Nyhed
Det digitale samfunds skyggeside
Udgave 1, 2022 | ISBN 9788757451559
374 sider | Softcover
  • OM BOGEN

I det digitale samfund er truslen fra cyberspace allestedsnærværende, og Forsvarets Efterretningstjeneste anser cybertruslen som en af de mest alvorlige trusler mod Danmark. Men cybertruslen er ikke kun én ting.

Denne bog er den første udgivelse på dansk, der introducerer læseren til de mest centrale trusler fra cyberspace samt til de mange forsøg på at håndtere disse. Efter en indledning og en historisk indplacering af problemfeltet, kortlægger og beskriver bogen de syv primære cybertrusler: cyberkrig, desinformation, cyberterrorisme, cyberspionage, overvågning, cyberkriminalitet og hacktivisme.

Herefter undersøger bogens kapitler de statslige, private og internationale forsøg på at løse de komplekse politiske og juridiske udfordringer, som de nye trusler har medført. Afslutningsvist kigger bogen fremad og giver et bud på den fremtidige cybersikkerhed.

Bogens målgruppe er studerende med en interesse for digitalisering, sikkerhedspolitik og risikostudier i cyberområdets mangeartede problematikker. Samtidig danner bogens gennemgang og diskussion af forskellige dilemmaer og politiske afvejninger i cyberspace grundlag for en åben og informeret politisk debat om cybersikkerhedspolitik og digitalisering i Danmark

Jeppe T. Jacobsen er adjunkt ved Institut for Militær Teknologi, Forsvarsakademiet, hvor han koncentrerer sin forskning om staters politiske og militære adfærd i cyberspace samt udfordringer og muligheder på fremtidens datadrevne kampplads. Han har tidligere arbejdet med cybersikkerhedspolitik i Udenrigsministeriet og på DIIS.

Tobias Liebetrau, ph.d., er postdoc ved Centre de Recherches Internationales, Sciences Po, Paris. Tobias forsker i politiske og strategiske aspekter af cybersikkerhed, digitalisering og teknologiudvikling. Han har tidligere været ansat ved Center for Militære Studier på København Universitet og ved Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste.

 

Læs mere