I en række nye podcasts fra Djøf Forlag, kan du høre førende forskere tale om aktuelle emner.

Du finder de fire podcasts i serien Førende forskere – aktuelle emner via dette link.

Du kan også finde dem, hvor du normalt finder dine podcasts.

Afsnit 1: Blockchain business. Jan Damsgaard, professor på institut for Digitalisering på CBS, og Lars Seier Christensen, medstifter af Saxo Bank, fortæller om hvordan det med blockchain er det blevet muligt at dokumentere processer og produkter hele vejen og bremse ulovlige kopier, svindel, korruption og hvidvask. I deres øjne er den begyndende brug af blockchain lige så afgørende som internettets opfindelse.

De bliver interviewet af Michael Jarlner, International redaktør, techredaktør og lederskribent på Politiken.

Find bogen Blockchain business her.

Afsnit 2: Sikkerhedspolitik i Arktis og Nordatlanten. Klimaforandringerne åbner for nye sejlruter og udvinding af olie, gas og mineraler i Arktis og Nordatlanten. Er en konflikt mellem Rusland, USA og Kina uundgåelig?

Camilla T.N. Sørensen er ph.d. og lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet, hvor hun er tilknyttet Center for Arktiske Sikkerhedsstudier. Hun bliver interviewet af Anna Libak, Weekendavisen.

Find bogen Sikkerhedspolitik i Arktis og Nordatlanten her.

Afsnit 3. Rusland som militær stormagt. Spændingsniveaet mellem Rusland og dets vestlige naboer er steget markant. Det skyldes i høj grad Ruslands anvendelse af militær magt i udlandet.

Niels Bo Poulsen har siden 2008 været chef for Forsvarsakademiets Institut for Strategi og Krigsstudier og er en af Danmarks ledende militærhistorikere og Ruslandskendere. Jørgen Staun er lektor i international politik ved Institut for Strategi og Krigsstudier, Forsvarsakademiet.

De bliver interviewet af Michael Jarlner, International redaktør, techredaktør og lederskribent på Politiken.

Find bogen Rusland som militær stormagt her.

Afsnit 4. Fra velfærdsstat til overvågningsstat. Algoritmernes magt i den offentlige forvaltning. Det offentlige Danmark ved mere om dig end du måske har lyst til at vide. Hvordan skal vi beskytte os selv og vort demokrati?

Michael Jarlner er udenrigskommentator, tech-redaktør og en del af lederkollegiet på Politiken.

Kim Escherich er cand. polit. og selvstændig digitaliserings- og teknologietisk rådgiver

De bliver interviewet af Astrid Haug, bl.a. medlem af Djøfs TechDK kommission og digital rådgiver.

Find bogen Fra velfærdsstat til overvågningsstat her.