Djøf Forlagsprisen 2019


Djøf Forlagsprisen uddeles årligt for at hædre forfatteren/forfatterne til det bedste paper skrevet af en ung forsker – defineret som en ph.d.-alder på højst fire år – som præsenteres ved årsmødet i Dansk Selskab for Statskundskab. Uddelingen sker på baggrund af indstillinger fra panelledere og sektionsledere til bestyrelse.

Djøf Forlagsprisen 2019 går til:

Mads Andreas Elkjær (ph.d.-studerende på SDU) for hans paper ”Is Differential Responsiveness Driven by Disparities in Information? Evidence from Denmark”, der blev præsenteret på Årsmødet for Statskundskab i 2018.

Bestyrelsens begrundelse lyder som følger:

Paperet, og dets forfatter, engagerer sig i den store aktuelle diskussion om forholdet mellem politisk og økonomisk ulighed. Det indstillede paper forholder sig kritisk til etablerede konsensus på emnet og alene af den grund er der tale om et modigt paper med potentiale til at give genlyd inden for såvel universitetsverdenen som i offentligheden. Der er tale om et omfattende og grundigt bidrag, som leverer ny teoretisk indsigt og bygger på solidt empirisk arbejde. Det er et argumenterende og metodisk sofistikeret arbejde, som overbeviser ved at inkludere både holdnings- og policy data.

Læs Djøfbladets artikel om Mads Andreas Elkjærs forskning her