Mød Djøf Forlag på årets store bog-event

BogForum 2022

 

Vi glæder os til at se dig, hvor forlaget stiller op med førende forfattere, debattører og forskere inden for deres felter.

Find vores samlede program her på pdf.

BogForum 2022

 

Fredag 4. november, kl. 17.00

 

Djøf Debat: Seksuel chikane på arbejdspladsen

Maria Elisabeth Reimer og Emma Holten

Emma Holten, Djøfs Ligestillingskomite, og advokat i HK, Maria Elisabeth Reimer - vil #Metoo og ny opmærksomhed på seksuel chikane og sexisme i arbejdslivet ændre noget på vores arbejdspladser.

**

Lørdag 5. november

 

kl. 11.30

Æresrelaterede forbrydelser

Sabba Mirza interviewes af Negin Nader

Æresrelaterede forbrydelser - et aktuelt emne i den offentlige og politiske debat. Men hvilken type kriminalitet er det, hvem er ofrene og hvem er gerningspersonerne? Få et forskningsperspektiv.

**

kl. 12.30

Politisk interessevaretagelse

Anker Brink Lund og Stine Marsling interviewes af Niels Krause-Kjær

Hvordan trænger du igennem med dit politiske budskab som forening, aktivist eller offentlig institution? Tips og tricks fra førende forskere til at øge din politiske indflydelse.

**

kl. 14.30

Drab i familien

Mai Heide Ottosen interviewes af Line Vaaben

Hvorfor slår mænd deres kærester og børn ihjel? Hvordan kan ”uforklarlige familietragedier” forklares, og hvad sker der med de børn, der skal leve videre uden forældre?. Hvad siger forskningen om forebyggelse?

**

kl. 15.30

Global sundhed i dansk perspektiv

Flemming Konradsen og Dan Meyrowitsch interviewes af Michael Jarlner

I Danmark er vores sundhed afhængig af verdens sundhed. Hvad skal Danmark gøre ude i verden for at vi ikke bliver ramt så hårdt af den næste pandemi og medfølgende misinformation.

**

kl. 16.30

Cybertrusler

Jeppe Teglskov Jacobsen og Tobias Liebetrau interviewes af Michael Jarlner

Cyberkrigen i Ukraine har ikke været så ødelæggende som forventet. Alligevel er cybertruslen mod Danmark på sit højeste. Hør eksperternes bud på, hvordan Danmark står rustet og bør agere i cyberspace.

 

**

 

Søndag 6. november

kl. 12.00

Tag konfrontationen

Birgitte Nortvig interviewes af Camilla Thorning

Hvordan får du modet til at konfrontere vigtige og nødvendige problemstillinger, blive i ubehaget, undgå konflikt og få problemet løst? Her er hjælp at hente til ledere og medarbejdere og i privaten.

**

kl. 13.30

Ministre og embedsmænd – Skaldaler og ansvar

Jens Peter Christensen

Danmarks nyudnævnte højesteretspræsident, Jens Peter Christensen, taler om politiske skandalesager - har ministre og embedsmænd noget ansvar?

**

kl. 15.30

Ytringsfrihed fra Sokrates til sociale medier

Jacob Mchangama interviewes af Nynne Bjerre

Jacob Mchangama om ytringsfrihedens historie fra Sokrates til SoMe, der viser at nutidens ytringsfrihedskontroverser har ældgamle rødder, og at ytringsfriheden er forudsætningen for et frit samfund.

**

kl. 16.30

Hvorfor vi stemmer som vi gør?

Kasper Møller Hansen interviewes af Nynne Bjerre

Valgforsker Kasper Møller Hansen taler med Nynne Bjerre om valgresultatet – hvilke partier gik styrket eller svækket ud af valget. Hvilke mærkesager flyttede vælgerne og deres kryds og hvorfor.