Arrangement afholdt den 27. september: Perspektiv på og debat om Europas fremtid

Den 27. september afholdt Djøf og Djøf Forlag et arrangement med udgangspunkt i historieprofessor Uffe Østergårds bog "Hvorhen Europa?".

Nedenfor kan du læse et gratis uddrag af bogen samt lytte til højdepunkter fra debatten. Hvis du er interesseret i at høre hele debatten fra dagen, er der også et link hertil nedenfor. 

 

Gratis uddrag

Læs kapitel 17 i "Hvorhen Europa?"

 

Lyt til dagens højdepunkter

Hør alle arrangementets højdepunkter

 

Lyt til hele debatten

Hør hele debatten

 

Arrangement afholdt den 27. september: Perspektiv på og debat om Europas fremtid

En af Danmarks skarpest profilerede stemmer i Europadebatten frygter, at Unionen ikke overlever. ”Hvorhen Europa?” spørger Uffe Østergård og svarer med en suveræn syntese af tusind års europæisk historie, der vil udfordre både unionens tilhængere og dens modstandere.

EU har paradoksalt styrket nationalstaterne samtidig med at vælgerne frygter, at deres nationale suverænitet er ved at forsvinde i Bruxelles. Derfor er EU nu i større vanskeligheder end nogensinde. I stedet for mere union har Europa fået nationalisme, Brexit og lande på kant med demokratiet. Uffe Østergård insisterer på, at vi kan lære af historien.

Arrangementet tager udgangspunkt i bogen ”Hvorhen Europa?” af professor emeritus i dansk og europæisk historie Uffe Østergård.

En af Danmarks skarpest profilerede stemmer i Europadebatten frygter, at Unionen ikke overlever. ”Hvorhen Europa?”, spørger Uffe Østergaard og svarer med en suveræn syntese af tusind års europæisk historie, der vil udfordre både unionens tilhængere og dens modstandere. Clement Kjersgaard, Anker Brink Lund og Anna Libak udfordrer Uffe Østergaard på baggrund af bogen "Hvorhen Europa", som netop er udgivet på Djøf Forlag

 

Oplægsholdere

Uffe Østergård, ph.d., er professor emeritus i dansk og europæisk historie ved CBS. Han er en af Danmarks skarpest profilerede stemmer i Europadebatten, og stør bag en lang række udgivelser: bl.a. Europas ansigter, Nationale stater og politiske kulturer i en ny gammel verden (1992) og Hvorfor er danskerne danske? (2017).

Clement Kjersgaard er tv-vært, skribent og foredragsholder.

Anker Brink Lund er professor, dr.phil. ved Copenhagen Business School, hvor han koordinerer forskning ved CBS Center for Civil Society Studies.

Brita Kvist er journalist og programvært på DR P1 bl.a på Orientering Europa. Fagområde Rusland.

Moderator: Hjalte Tin, forfatter, forsker og foredragsholder.

Program

Velkommen til Regensen ved Stuart James Ward

Introduktion til arrangementet ved moderator Hjalte Tin