Mød den unge franske økonom, Gabriel Zucman, der har kvantificeret mængden af ​​formuer gemt væk i skattely, når Djøf inviterer til åbent arrangment. 

Der er enighed om, at skattely og skatteunddragelse er en trussel mod den offentlige tillid til institutionerne og det politiske system. Men at få en fornemmelse af omfanget har været svært. I sin bog 'Nationernes skjulte velstand' har den unge franske økonom, Gabriel Zucman (født 1986), som har arbejdet med Thomas Piketty, kvantificeret de skjulte formuer. Han anslår, at mere end 7900 milliarder euro er gemt væk i skattely i bl.a. Zürich, Hong Kong, Luxembourg, Bahamas og Caymanøerne.

Gabriel Zucman sætter ikke kun tal på skandalen, men foreslår også en sammenhængende og realistisk handlingsplan for at bekæmpe mangel på finansiel gennemsigtighed. Han hævder, at der skal pålægges økonomiske sanktioner, og at der skal oprettes et globalt finansregister. Skattely er kernen i den finansielle og demokratiske krise, men verdens nationer har mulighed for at handle, fordi intet land alene kan modsætte sig de fælles krav, der er fra USA og de store EU-lande.

Gabriel Zucman er Assistant Professor of Economics ved UC Berkeley. Sammen med Thomas Piketty har han ansvaret for World Inequality Database. Hans bog 'La Richesse cachée des nations: Enquête sur les paradis fiscaux' er blevet oversat til 17 sprog. 14. juni 2019 offentliggør Djøf Forlag den danske oversættelse.

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Du kan tilmelde dig her.

Arrangementet finder sted fredag d. 14. juni kl. 8.30-11.00 hos Djøf, Gothersgade 133, 1123 København K.

Arrangementet er tilrettelagt med udgangspunkt i bogen 'Nationernes skjulte velstand' skrevet af Gabriel Zucman. 

Bogen 'Nationernes skjulte velstand' kan forudbestilles her

Program

Kl. 8.00 Check-in og let morgenmad

Kl. 8.30 Velkomst

  - 'Nationernes skjulte velstand' af Gabriel Zucman

  - Interview med Gabriel Zucman om velstand og skattely

  - Diskussion og spørgsmål

kl. 10.30 Opsummering og afslutning på dagens program

Arrangementet udføres på Engelsk