Rusland som militær stormagt

Pris

E-bog Papirbog
415,00 kr 460,00 kr
Medlemspris Medlemspris
332,00 kr 368,00 kr
af Niels Bo Poulsen (red.), Jørgen Staun (red.)
Udgave 1, 2021 | ISBN 9788757448887
403 sider | Softcover
  • OM BOGEN

”Rusland har kun to faste allierede – dets hær og dets flåde”. Dette citat fra tsartiden er stadigt aktuelt og udtrykker, hvor højt Rusland prioriterer at være en militær stormagt. Nutidens Rusland er en af de industrinationer, som bruger flest penge på sit forsvar, og siden 2008 er landets militær blevet moderniseret i raskt tempo. Samtidig er spændingsniveaet mellem Rusland og dets vestlige naboer steget markant. Det skyldes i høj grad Ruslands anvendelse af militær magt i udlandet: i Ukraine fra 2014 og Syrien fra 2015.

Det giver anledning til mange myter og spekulationer både blandt politikere og i den offentlige debat. Men hvor stærkt er det russiske forsvar egentligt, og hvilken trussel udgør det mod Danmark? Hvilken tænkning og kultur præger soldater og officerer, og hvordan er forsvaret i hele taget opbygget, udstyret og uddannet? "Rusland som militær stormagt" giver svar på disse spørgsmål i form af en omfattende gennemgang af Ruslands væbnede styrker og deres forankring i det russiske samfund og politiske system. Bogen er skrevet af en række danske forskere med speciale i Rusland eller militære anliggender, og den giver læserne en unik baggrund for at forholde sig til Danmarks nabo - den militære stormagt Rusland.

Niels Bo Poulsen (f. 1968), ph.d., er chef for Institut for Militærhistorie, Kulturforståelse og Krigsteori, Forsvarsakademiet. Han er en af Danmarks ledende militærhistorikere og Ruslandskendere. Hans publikationer omfatter en række bøger og artikler om Første og Anden Verdenskrig, krigsveteraner og Sovjetunionen/Rusland. Fra 1996 til 2008 var han medarbejder i Udenrigsministeriet.

Jørgen Staun (f. 1966), ph.d., er lektor i international politik ved Institut for Strategi, Forsvarsakademiet. Han forsker primært i russisk udenrigs- og sikkerhedspolitik. Han har tidligere arbejdet som projektforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og Ruslandskorrespondent for Berlingske Tidende med base i Moskva og Prag. Hans seneste publikationer handler primært om russisk strategisk kultur og Ruslands politik i Arktis.

 

Læs mere