Siden vedtagelsen af konkurrenceloven fra 1997 har konkurrenceretten i Danmark udviklet sig til et betydeligt retsområde, der trækker på både økonomisk teori og EU’s konkurrenceret.
"Konkurrenceretten" er en specialiseret fremstilling, der grundigt behandler konkurrencerettens forbudsbestemmelser. Bogen behandler konkurrencebegrænsende aftaler og misbrug af dominerende stilling – dvs. konkurrencelovens §§ 6 og 11 og Artikel 101 og 102 i EU-traktaten – samt reglerne for håndhævelsen af disse bestemmelser. Fremstillingen behandler ikke fusionskontrol og statsstøtte.
"Konkurrenceretten" inddrager i vid udstrækning praksis fra de danske konkurrencemyndigheder tillige med den underliggende EU-praksis, der ikke blot fortolker, men direkte normerer håndhævelsen i Danmark. Det er en praktisk håndbog udstyret med omfattende registre, der gør bogen meget anvendelig som opslagsværk. Bogen henvender sig til såvel praktikere som håndhævende myndigheder samt forskere.
Christian Bergqvist, ph.d., er lektor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, hvor han arbejder med konkurrenceret, fusionskontrol samt udvalgte dele af tele- og energiretten. Christian Bergqvist har tidligereværet advokat med speciale i konkurrenceret.
Se alle titler inden for Erhvervsreguleringsret
...
Pris 900,00 kr.
Medlemspris 720,00 kr.
|
Den 8. udgave af »Konkurrenceret – Markedsret Del 1« rummer, ligesom tidligere udgaver, en indledende præsentation af markedsretten som retsdisciplin efterfulgt af en nærmere gennemgang af konkurrenceretten. Gennemgangen har særlig fokus på den danske konkurrencelov, men inddrager i meget vidt omfang også EU-konkurrenceretten, som de nationale regler spejler sig i, og som virker i et tæt både materielt og håndhævelsesmæssigt samspil med disse.
Fremstillingen af konkurrenceretten i denne Del 1 skal ses i sammenhæng med fremstillingerne af henholdsvis markedsføringsretten og immaterialretten, som udgives separat i en Del 2 og en Del 3. De tre dele tegner tilsammen disciplinen Markedsret, som denne her defineres.
Fremstillingen er anvendelig både som undervisningsgrundlag og for praktikere.
Se flere titler inden for erhvervsreguleringsret
...
Pris 650,00 kr.
Medlemspris 520,00 kr.
|
Compliance betyder som bekendt »overholdelse af regler« og »efterlevelse af retningslinjer«. Dog bør compliancearbejdet aldrig begrænse sig til spørgsmålet om overholdelse af regler og efterlevelse af retningslinjer samt vurderingen af de økonomiske risici ved manglende compliance. Manglede compliance får også betydning for organisationens appearance. Hertil opstår og tilkommer mange af de etiske dilemmaer, som kan være forbundet med de beslutninger der træffes.
I de seneste år er der kommet mere fokus på compliance, det er sågar ligefrem blevet et konkurrenceparameter for mange virksomheder. Det er imidlertid ikke kun kunder og andre samarbejdspartnere, der har fokus på emnet, det har medierne ligeså. Manglende compliance, eller manglende prioritering af arbejdet dermed, kan klart være skadeligt for en organisations ry og image, herunder være med til at skabe mistillid i forholdet til relevante eksterne parter.
Compliance anses af mange for at være et diffust begreb, og et ikke særlig håndgribeligt emne, dette er fordi compliance ikke kan afgrænses til ét bestemt forretningsområde eller overholdelse af ét specifikt regelsæt. Det er ikke formålet med denne compliance-bog at behandle alle indfaldsvinkler og nuancer af begrebet compliance. Bogen beskriver derimod nøje udvalgte emner, som vi beskæftiger os med hos Kromann Reumert. Det er heller ikke i forhold til de enkelte emner tænkt som værende en fyldestgørende gennemgang, men mere en fremhævelse af det væsentligste, som en praktiker skal være opmærksom på, og hvor røde lamper skal lyse. Fremstillingen af de forskellige lovregler er suppleret med eksempler og henvisninger til relevant praksis, der forhåbentlig vil inspirere læseren til at gå i dybden med organisationens eget compliancearbejde og implementeringen af gode processer og procedurer.
...
Pris 800,00 kr.
Medlemspris 640,00 kr.
|