Lykkens kontrollanter

Pris

E-bog Papirbog
175,50 kr 195,00 kr
Medlemspris Medlemspris
140,40 kr 156,00 kr
Udgave 1, 2016 | ISBN 9788757437232
153 sider | Softcover
  • OM BOGEN

Lykkens kontrollanter undersøger og drøfter, hvad der sker, når almene, åbne og tolkbare begreber som lykke og trivsel låses fast i definitioner, der kan gøre dem egnede til målinger. Og hvordan den videnskabelige verden kan forvalte sit medansvar for denne udvikling, som truer væsentlige samfundsdiskussioner med at blive kvalt i lykke-dogmatik – og kan gøre livet surt for mange.

”I det moderne samfund er lykken blevet en produktivkraft og en pligt, og der er opstået en hel industri til at befordre, måle og evaluere det gode liv. Gitte Meyer har skrevet en veloplagt bog om denne udvikling. Man skal ikke lade sig narre af bogens letlæste og flydende form: Den formår at føre dybe og meget relevante diskussioner om lykken, det gode liv og vores diskutable forsøg på at kontrollere disse fænomener. Jeg vil derfor anbefale Lykkens kontrollanter til alle os, der tænker over lykken og det gode liv.”

Svend Brinkmann, professor i psykologi ved Aalborg Universitet.“Gitte Meyer har skrevet en skarp og særdeles læseværdig bog om forskeres og teknokraters forsøg på at måle og fremme menneskelig lykke. Bogen vil – meget prisværdigt – erobre diskussionen om lykken, det gode liv, tilbage som en etisk og politisk diskussion, vi alle har ret og pligt til at deltage i. Gitte Meyer dømmer dog ikke lykkeforskerne ude – tværtimod insisterer hun på, at de ikke kan få lov at stå uden for samfundslivet som tilsyneladende objektive eksperter.”

Peter Sandøe, professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet

 

Læs mere