Kulturarven

Pris

E-bog Papirbog
337,50 kr 375,00 kr
Medlemspris Medlemspris
270,00 kr 300,00 kr
– og dens retlige beskyttelse
Udgave 1, 2016 | ISBN 9788757434965
242 sider | Hardcover
  • OM BOGEN

“Kulturarven har god brug for sin retlige beskyttelse.” - Kulturminister Bertel Haarder

Interessen for vor fælles kulturarv er stadig stigende. Men samtidig er kulturarven i fare. Krig, ødelæggelser, tyverier og plyndringer er daglige udfordringer verden over. Denne bog er den første samlede fremstilling på dansk af såvel de nationale som internationale regler om kulturarvsbevaring.

Vi hører om de grundlæggende begreber, om kultur i videste forstand og om de organisationer med UNESCO i spidsen, som søger at værne om, formidle og tilgængeliggøre de mange fortidsskatte, som vores fælles kulturarv rummer. En lang række personer, som aktivt beskæftiger sig med kulturarvsbevaring, har bidraget til bogen, der falder i tre hovedafsnit. Først gennemgås de grundlæggende begreber, dernæst de internationale konventioner og endelig behandles de danske regler om arkiver, biblioteker, museer og bygningsfredning.

Bogen henvender sig ikke blot til jurister eller ansatte i kulturinstitutioner, men til enhver med interesse for kultur, kulturarven og dens bevaring.

Om forfatteren

Ditlev Tamm, professor, dr.jur. et phil., er beskæftiget som forsker, underviser og forfatter. Han er ansat som professor ved Københavns Universitet.

Læs mere