Juridisk metode for revisorer

Pris

Papirbog
400,00 kr
Medlemspris
320,00 kr
Udgivelse på vej
Udgave 1, 2022 | ISBN 9788757454338
150 sider | Softcover
  • OM BOGEN

Bogen Juridisk metode for revisorer er skrevet med det formål at give revisorer en juridisk metodebog målrettet de juridiske områder, der er en del af en revisors arbejdsområde i forbindelse med særligt erhvervsjuridisk rådgivning på det erhvervsretlige samt skatte- og afgiftsretlige område.  

Forfatternes påstand er, at revisorer anvender jura i næsten alle arbejdsopgaver – selv ved udarbejdelse af et regnskab, idet regnskaberne skal aflægges efter årsregnskabsloven eller IFRS-standarderne. Ligeledes vil revisorer ofte møde behov for rådgivning om skatteretlige konsekvenser eller behov for juridisk viden vedrørende f.eks. selskabsretlige omstruktureringsmuligheder af virksomheder og selskaber.

Bogen behandler både danske og EU-retskilder, idet en del lovgivning er reguleret af EU. Hele momsområdet er som bekendt reguleret af momssystemdirektivet, og det er derfor ikke nok for revisorer blot at kende til danske domme og afgørelser på momsområdet. Det er nødvendigt også at inddrage afgørelser fra EU-Domstolen, hvis klienterne skal have korrekt vejledning eller rådgivning. Det er ikke altid, at gældende ret blot kan læses ud fra lovteksten, direktivet eller forordningen, og det er netop i sådanne tilfælde, at den juridiske metode bliver vigtig. Med denne bog anlægger forfatterne en revisorvinkel på flest mulige forhold, således at bogen ikke blot er ”endnu” en juridisk metodebog, men en særlig juridisk metodebog for revisorer.

NB: Ved køb af denne titel forudbestilles bogen. Bogen vil blive sendt til dig, når den udkommer medio august 2022.

Læs mere