Handelspolitik, konkurrenceevne og udenrigsøkonomi

Pris

Papirbog
300,00 kr
Medlemspris
240,00 kr
Udgave 6, 2022 | ISBN 9788757450514
170 sider | Softcover
  • OM BOGEN

Handelspolitik, konkurrenceevne og udenrigsøkonomi giver på en overskuelig måde et grundigt overblik over de mange forskellige udenrigsøkonomiske statistikker og deres indbyrdes sammenhænge samt de faktorer, som påvirker udviklingen i de forskellige udenrigsøkonomiske nøgletal.

Bogen beskriver globaliseringen af dansk økonomi siden 1990 og samhandlen med ca. 200 lande med særligt fokus på de største handelspartnere og de varer og tjenester, som Danmark i særlig grad nettoeksporterer, fx søfragt, fødevarer og medicin. Bogen beskriver også baggrunden for de store overskud på betalingsbalancens løbende poster samt beskriver globaliseringen af værdipapirhandlen med udlandet og de massive opkøb af virksomheder på tværs af grænserne.

Bogen indeholder en gennemgang af de mest centrale forklaringsfaktorer for hhv. udviklingen i de udenrigsøkonomiske nøgletal, udviklingen i den danske konkurrenceevne samt den danske og den europæiske handelspolitik. Derudover beskrives også forskellen på at være et konkurrencedygtigt land og et lands konkurrenceevne.

Handelspolitik, konkurrenceevne og udenrigsøkonomi er nyttig for alle med interesse for globaliseringen af dansk økonomi. Den kan bruges både som lærebog i udenrigsøkonomi samt som opslagsværk for alle, der har behov for viden forud for analyser på det udenrigsøkonomiske område. 

Se alle titler inden for International økonomi

 

Læs mere