Grundlæggende afgiftsretlige principper

Pris

E-bog Papirbog
225,00 kr 350,00 kr
Medlemspris Medlemspris
180,00 kr 280,00 kr
Jurabibliotek.dk
- i teori og praksis
Udgave 1, 2020 | ISBN 9788757446197
258 sider | Softcover
  • OM BOGEN

Punktafgifter er et stort og komplekst område, dels fordi nogle af afgifterne er EU-harmoniserede, mens andre er nationale, dels fordi der er så mange af dem. Således er der i dag ca. 29 forskellige punktafgifter i Danmark. Selv om der er så mange forskellige afgifter, så er der visse regler og principper der går igen i mange af afgifterne.

Bogen ”Grundlæggende afgiftsretlige principper – i teori og praksis” giver en introduktion til emnet og forklarer punktafgiftsreglerne i sammenhæng. Forfatteren gennemgår de vigtigste lovbestemmelser og retspraksis vedrørende det varebaserede område. Energi anses i bogen også for at være varer og derfor er reglerne for handel med disse produkter medtaget. Bogen indeholder også praktiske eksempler for at forklare nogle særligt vanskelige områder. Bogen kan derfor anvendes til den helt grundlæggende læring af punktafgiftsreglerne og som udgangspunkt for videregående studier og forskning i emnet.

Bogen henvender sig til studerende på juridiske og økonomiske uddannelser, men er også relevant for praktiserende jurister og økonomer, både i den offentlige og private sektor, der har brug for at forstå og anvende punktafgiftsreglerne.

Jette Thygesen er lektor i skatteret ved Syddansk Universitet, hvor hun forsker og underviser i indirekte skatter.

Se alle titler inden for Skatteret

Læs mere