Frontlinjer

Pris

E-bog
265,50 kr
Medlemspris
212,40 kr
Med medierne og militæret i krig
Udgave 1, 2014 | ISBN 9788757497632
196 sider | Softcover
  • OM BOGEN

Hommel-sagen, Jægerbogs-sagen, Wikileaks-afsløringer, fangepolitik, Irak-kommission, auditørundersøgelser og retssager. Danmarks krigsførelse i Afghanistan, Irak og Libyen har igen og igen bragt det danske forsvar på mediernes forsider.

”Frontlinjer – med medierne og militæret i krig” åbner for en interessant debat om forholdet mellem medierne og det danske forsvar. Bogen er den første på dansk, der eksplicit beskæftiger sig med relationerne mellem militæret og de danske medier i en kontekst af krig. Med en evig debat mellem soldater og journalister er det helt store ønske at opnå en balance, der hverken skaber for store spændinger eller for meget kammerateri. Derimod handler det om at finde en sund spænding til gavn for forsvarets virke, pressens muligheder for at reportere og i sidste ende demokratiets helbred.   

Bogen er resultatet af et usædvanligt samarbejde mellem en forsker, en journalist og en general, der fra hver deres side af fronten tager læseren med ind i mediekrigens maskinrum, hvor de på spændende vis deler deres erfaringer, analyserer hvordan forholdet mellem medierne og militæret har udviklet sig og giver konkrete bud på, hvordan den medie-militære relation kan indrettes mere hensigtsmæssigt for fremtiden. 

 

 

Læs mere